CUMHUR İTTİFAKI HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEHMET ÖNTÜRK, “TEK DERDİMİZ BELEN, TEK DERDİMİZ HATAY”

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Belenli vatandaşlarla bir araya gelerek projelerini aktardı.
Hatay’ın yaşadığı büyük felaketten nispeten az yara almasına rağmen yoğun göç almasından dolayı desteğe ihtiyacının olduğunu kaydeden Öntürk, Belen’i ihya edecek projelerinin hazır olduğunu söyledi.
Belen’in kalbi niteliğindeki karayolunun Hatay’a yetmediğinin farkında olduklarının altını çizen Öntürk, görevin kendilerine tevdi edildiği andan itibaren çalışmalara hızlıca başladıklarını ve tüm ilçelerde ayrım yapmadan çalışacaklarını belirtti.
Belen’i ayağa kaldıracak, Belen’in yükünü hafifletecek projeleri kısa sürede hayata geçirmek için ilgili bakanlıklar ile dirsek temasında olduklarını da kaydeden Öntürk, Belen’in sorunu benim sorunumdur diyerek vatandaşların güvencelerinin kendisi olduğunu ifade etti.
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’e ilçeye yaptığı hizmetler dolayısıyla teşekkürlerini sunan Başkan Öntürk, 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Belen halkının Cumhur İttifakı adayı olan İbrahim Gül’e yeniden tam destek vereceğine emin olduğunu ifadelerine ekledi.

“BELEN İÇİN İŞİMİZ VAKTİMİZDEN ÇOK”
Sözlerime başlamadan önce hepinizi saygı, sevgi muhabbetle selamlıyorum. Yapacağımız çalışmanın başta Belen’imiz olmak üzere Hatay’ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Hepimiz büyük bir sarsıntı, büyük bir yıkım yaşadık. 6 Şubat depreminde bizler Hataylılar olarak çok derin acılarla yüzleştik. Hani “her zorlukla birlikte bir kolaylık” vardır denir ya hamd olsun yaramız ve acımız derin olsa da nispeten Belen ilçemizde yıkımın az olması bizlere teselli olmuştur. Allah’a hamd olsun Belen asrın felaketini az bir zararla az bir kayıpla atlatmıştır. İşimiz vaktimizden çoktur. İnanın ki Cumhurbaşkanımız bu görevi bu kardeşine tevdi ettiklerinde daha ilk anından beri hiçbir ilçe ayrımı yapmaksızın nasıl olur da memleketimize faydalı olabiliriz derdi ve heyecanı bizi sarmıştır.  Gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Olağanüstü hâl ilan edilmişçesine koşturmamız gerekiyor. Bölgemizi ve şehrimizi yeninden ayağa kaldırmak, imar etmek ve ihya etmek gibi tarihi bir fırsat ve tarihi bir sorumluluğu üzerimizde taşıyoruz. Bakınız Belen’deki eksiklikleri nokta nokta biliyorum.

‘BELEN’İN İHTİYAÇLARINI BİLİYOR, ÇÖZÜMLERİNİ DE HAZIRLIYORUZ’
Ekibimdeki arkadaşlarımız Belen başta olmak üzere bütün ilçelerimizde olan eksikleri ve acil ihtiyaçları biliyor ve bu ihtiyaçların giderilmesi için ara vermeksizin çalışma yürütüyor. Evet, bir trafik sorunumuz var. Belen’e nefes aldırmak, trafiği ömür törpüsü ve çile olmaktan çıkarmamız gerekmektedir. Bu bağlamda Belen’den Antakya’ya devam edecek otoban ve tüneli hızlıca yapmamız şart. Şimdiden gerekli bakanlıklarla, gerekli kişi ve mercilerle irtibata geçeceğiz. Hiç vakit kaybetmeksizin bu otobanı tamamlayacak ve siz değerli kardeşlerimizin hizmetine sunmanın derdinde olacağız. Belen için önemsediğimiz bir diğer husus Yayla Turizminin yeninden canlanması ve bütün Belen’e yayılmasıdır. Bu hususta gerekli alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız, gerekli tanıtım ve Turizm bakanlığı destekli çalışmalarımızı hazırlamaya başladık. Sizlere söz veriyorum ki bölgemizdeki her insanımızın aklına yayla turizmi denince Belen gelecek ve Belen önce bölgemizde sonrasında ülkemizde bu alanda marka ilçelerden biri olacaktır. Dedim ya işimiz vaktimizden çok diye, Belen’in bütün alt yapısını yani su ve kanalizasyon yapısını elden geçirmek yeni yapıları ilçemize kazandırmamız gerekiyor. İlçemizi daha konforlu ve daha çevreci bir hale getirmek için gerekli olan adımları hızlı bir şekilde atmamız gerekiyor. Bütün alt yapıyı yenilememiz için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacak ve bu işi inşallah en kısa sürede tamamlayacağız.

‘DEPREM KONUTU İNŞAATLARIMIZA HIZ VERDİK’
Bakınız Belen özelinde deprem konutlarının 300 dairelik ilk etabı bitmek üzere. Köy evlerimizin ve deprem konutlarının geriye kalanları için çalışmalar hızlanmış durumda… Bizler yeni yapılar yeni alanlar ve yeni projeleri devreye alarak ilçemizi daha güvenli ve daha dirençli hale getirmek için ilgili makamlarla görüşmelere şimdiden başladık. Bütün projelerin takipçisi olacak ve projelerin en kısa sürede bitmesini sağlayacağız. Bir yıl gibi kısa bir sürede Belen’de barınma sorununa dair hiçbir izin kalmamasını istiyoruz ve planlarımızı buna göre yapıyoruz. Unutmayınız biz rekorların partisiyiz. Bizler en güvenli ve en hızlı iş üreten, proje tamamlayan bir geleneğin varisleri ve temsilcileriyiz. Nasıl hastanemizi 300 günde bitirdik ise Hükümet Konağımızı da 300 günde bitirecek ve halkımızın hizmetine sunacağız. Bundan emin olabilirsiniz. Zira bizler bunu yaptık bundan sonra da yapabilecek yetenekte ve kararlılıktayız.

‘YARINLARA EL ELE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİMİZE İNANCIM TAMDIR’
Bizlerin tek derdi Hatay’dır, Belen’dir. Bizlerin tek derdi asrın felaketine karşı yeniden var olmak, şehirlerimizi en güvenli ve en iyi şekilde imar etmektir. Hizmetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün hemşehrilerimizedir. Çalışmalarımız hakkaniyet temelli ve hemşehrilerimizin maslahatına yöneliktir. Bizim bir hayalimiz var, bizim dönemimizde yapacağımız çalışmalarla yeniden insanımızın yüzü gülecek ve şehirlerimizin sokaklarında yeninden mutluluk sesleri yükselecektir. Buna olan inancım tamdır. İnşallah elbirliği ile omuz omuza vererek bunu başaracak ve yeniden hep birlikte var olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri bir kez daha selamlıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mehmet Öntürk, konuşmasının ardından vatandaşlarla bir sure sohbet etti.