AV. NECATİ YILDIZ AZMETTİ, İMKANSIZI YENDİ, TAPU DEVİRLERİNİ İPTAL ETTİ

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yabancı uyruklulara ait arazilerin satışıyla ilgili bir çok iddia ile birlikte hileli evraklarla sahte imza ve vekaletlerle devirlerin gerçekleştiği ileri sürülmüştü. Yüzlerce dönüm tarım arazisinin devriyle ilgili Avukat Necati Yıldız’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği şikayet dilekçesi üzerine atanan müfettişin raporunu tamamladığı ve ‘Tüm Tapu Devirlerinin iptal edilerek’ eski haline getirilmesi kararı verildiği öğrenildi.

Yüzlerce dönümü arazinin devir ve satışıyla ilgili aracılık yapan, bu işlerin tamamını organize eden kişi veya kişilerle ilgili yapılacak yasal işlemler ve yaptırımların ne olacağı merak konusu oldu.
İddiaların sonuç olarak hileli arazi devri olarak kesinleşmiş olması ve tapu iptallerine karar verilmiş olması sonrası, yüzlerce dönüm araziyi satın alan onlarca vatandaşın yaptıkları ödemeleri muhataplardan istedikleri ve istenen rakamların da milyonlarca doları bulduğu konuşuluyor.

Uzun bir süredir bu konuda gerekli işlemleri yürüten Avukat Necati Yıldız’ın burada, halkın menfaatine dönük, gayet yerinde, doğru ve yasalara uygun bir hukuki girişimi var.

Hukuki süreç kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Arsuz Tapu Müdürlüğü’ne yazı göndererek, “Tapu Sicili Tüzüğü’nün 74/4’üncü maddesi çerçevesinde ve 659 sayılı KHK uyarınca konunun yargı makamlarına intikal ettirilerek, kaydın eski haline (intikal öncesi) getirilmesi için dava açılmasının sağlanması hususunda gereninin yapılması”nı istedi.