ULUSOY UN, HATAY’DAKİ FABRİKANIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye’nin lider un üreticisi ve ihracatçısı Ulusoy Un, nisan ayında satın alımını yaptığı Hatay Antakya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki un fabrikası açılışını Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever’in ve diğer protokol üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdi.

275 ton/gün buğday kırma kapasiteli fabrika, teknoloji yenileme amacıyla yapılan revizyon çalışmaları sonucunda faaliyete alınarak deprem bölgesinin ekonomik kalkınmasına katkı sunarken, Ulusoy Un’un güney ve güneydoğu bölgesindeki iç piyasaya daha uygun maliyetli nakliyeyle erişim imkanını sağlayacak.

Ulusoy Un, bu fabrikayla mevcut fabrika sayısını 5’e çıkarırken, toplam üretim kapasitesi 4.200 ton/güne ulaşarak Türkiye’nin açık ara en büyük un üreticisi konumunu korumaya devam etti.
2023 yılının ilk 9 ayında 24 milyar TL satış hasılatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 75 oranında bir büyüme kaydeden Ulusoy Un, deprem bölgesine ekonomik kalkınma Türkiye’nin güney ve güneydoğu bölgesine daha kolay ulaşım sağlamak adına nisan ayında Hatay Antakya Organize Sanayi Bölgesi’nde 275 ton/gün buğday kırma kapasitesine sahip fabrika satın alımı gerçekleştirmişti.

Toplamda 10.186 metrekare alan üzerinde 6.880 metrekare kapalı alana sahip tesis, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ömer Ersever’in ve diğer protokol üyelerinin katılımlarıyla açıldı. Teknoloji yenileme amacıyla yapılan revizyon çalışmaları sonucunda faaliyete alınan fabrikayla birlikte Ulusoy Un’un aktif fabrika sayısı 5’e çıktı.

Fabrikanın açılışında konuşma yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Ulusoy Un, bugün 102 ülkeye ihracat yapan, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gıda güvenliğine hizmet eden bir şirket. Samsun’da 2.085 ton/gün ve Çorlu’da 400 ton/gün olmak üzere toplam 2.485 ton/gün ve 2022 yılında Söke Değirmencilik San. ve Tic. A.Ş. paylarının satın alınmasıyla bu şirketimize ait Aydın ve Ankara fabrikalarının 1.440 ton/gün kapasitesinin eklenmesinin sonucu toplam üretim kapasitemiz 3.925 ton/güne ulaşmıştı. Hatay’daki fabrikanın faaliyete geçmesiyle birlikte toplam üretim kapasitemiz 4.200 ton/güne ulaşarak Türkiye’nin açık ara en büyük un üreticisi konumumuzu korumaya devam ediyoruz. Fabrikanın hizmete girmesiyle birlikte Mersin, Adana, İskenderun bölgesindeki limanların hammadde temininde kullanılarak maliyet avantajı, ülkemizin güney komşularına yakınlık sayesinde de ihracat tonajımızda artış yakalamayı hedefliyoruz. Şirketimiz ülkemizin güney ve güneydoğu bölgesindeki iç piyasaya daha uygun maliyetli nakliyeyle erişim imkanına kavuşacak. Böylelikle şirketimiz bünyesinde 5 ayrı bölgede yer alan fabrikalarımızla, Türkiye’nin bütün bölgelerine satışı yaygınlaştıracak aktif üretim kapasitesine ulaştık” dedi.

TİM 1000 listesine göre Türkiye’nin en büyük 247. ihracatçısı, İSO 500 listesine göre Türkiye’nin en büyük 273. sanayi kuruluşu ve kendi sektörünün en büyük firması olan Ulusoy Un, Fortune 500 listesine göre 69. ve Capital dergisinin Capital 500 araştırmasına göre de Türkiye’nin en büyük 84. firması olarak yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde alternatif finansman kanallarına erişim kapsamında ilk sukuk ve finansman bonosu ihracını gerçekleştiren ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımlarına devam eden Ulusoy Un, Ekonomist dergisinin “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasına göre de Anadolu’nun en büyük 17. firması olarak konumlanıyor.
HABER MERKEZİ