VALİ MASATLI ARSUZ’DA MUHTARLARLA BULUŞTU, KALICI KONUTLARI İNCELEDİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, deprem sonrası yeniden ihya ve inşa çalışmalarında gelinen son durum ile yapılacak çalışmaları değerlendirmek amacıyla düzenlediği mahalle muhtarları toplantısını bu kez Arsuz’da gerçekleştirdi.

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar ile ilçede hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda Vali Masatlı, muhtarların devletin gören gözü, duyan kulağı, şefkat yüzü ve halkın demokratik tercihiyle seçilmiş temsilcileri olması sebebiyle hizmetleri vatandaşlara hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırmada önemli ve etkin rol oynadığını söyledi.

Vali Masatlı, iyileşme sürecinde özellikle kalıcı konutların yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini ve sağlıklı, güvenli, depreme dirençli konutların vatandaşlara en kısa sürede teslim edilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, 8 Kasım itibarıyla da il genelinde 240 bin vatandaşın hak sahipliğinin kesinleşmiş olacağını ifade etti.

Hatay’da şu an 33 noktada inşaat faaliyetlerinin sürdüğünü belirten Masatlı, “Bizim bu 33 bölgede toplam inşa edilecek konut sayısı 32 bin 314. Bunun yanında ihale aşamasında, rezerv olanlar ve planlama aşamasında olanlar var. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, kısmet olursa bu ay itibarıyla inşallah vatandaşlarımız sürekli barınacağı, toplu konut alanlarına geçmeye başlayacak. Ocak ayına kadar da bizlerin genel manada planlaması, 4-5 bin arasında toplu konut evlerinin teslim alınıp vatandaşlarımıza teslim edilmesi yönündedir” dedi.

Vali Masatlı, konuşmalarının ardından muhtarların talep ve önerilerini dinledi.
Vali Mustafa Masatlı daha sonra Kaymakam Hasan Gökpınar ile birlikte Arpaderesi Mahallesinde yapımı devam eden TOKİ Toplu Konutları ve 121 m2’den oluşan 30 Kalıcı Köy Konutu ve Pirinçlik Mahallesi 3+1 ve 2+1 şeklinde inşaatı devam eden 306 konutun inşaat sahasında incelemelerde bulundu, yetkililerden proje ile ilgili detaylı bilgiler aldı.