İSKENDERUN’U YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK İÇİN TOPLUMSAL VE SOSYOLOJİK AÇIDAN GÜÇLÜ ADIMLAR ATACAĞIZ

CHP İskenderun Belediye Başkan A. Adayı olarak yola çıkan Şehir Plancısı Mustafa Yayla, Psikolog eşi Ezgi Seda Yayla ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, hedeflerini ortaya koydu.

Şehir planlaması alanında çalışmalar yapan ve inşaat- turizm gibi sektörlerde iş tecrübesi olan Mustafa Yayla, İskenderun’un deprem sonrası yeniden toparlanma sürecinin yönetimine talip olduğunu, İskenderun’un bu deprem sonrası yeniden inşaa ve planlaması için alanında tecrübeli kadrolarla kolları sıvayacaklarını aktardı.
Siyasette alışılagelmiş sistemden uzak, tamamen liyakata dayalı yönetim anlayışı ile İskenderun’un çok daha hızlı bir şekilde eski günlerine dönebileceğini ifade eden Yayla, siyasetin içinden geldiğini ancak bir şehri yönetmek için siyasetin değil güçlü tecrübeli kadroların önemli olduğunu vurguladı.

‘ÇOCUKLARIMIZI HUZURLA BÜYÜTMEK İÇİN..’
Yayla açıklamasında, “Özellikle 6 Şubat depremi sonrasında yaşanılan yıkım ve felaket, belediyeciliğin gerektirdiği teknik bilgi, beceri ve donanımın önemini gözler önüne sermiştir. İskenderun’un deprem ile anılan bir ilçe olmaktan çıkıp, insanlarımızın güvenle ve sağlıkla yaşayacağı, çocuklarımızı huzurla büyütmek isteyeceğimiz bir ilçe haline gelmesi hepimizin önceliğidir. Liyakatin esas alınmasının önemini en acı şekilde tecrübe eden İskenderunlular için belediyecilik, ihtiyaç ve koşullar göz önüne alındığında, bu çerçevede ve teknik kadrolarla, hiç vakit kaybetmeden yapılmalıdır” dedi.

‘LİYAKATI ESAS ALIYORUZ’
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve parti yetkilileri, yerel yönetimlerde aday tercihlerinin; liyakat, öncelikli meslek grupları, bölge özelindeki koşul ve ihtiyaçlar göz önüne alarak yapılacağını ifade etti. Bu kriterler göz önünde alındığında, Şehir Plancısı Mustafa Yayla, memleketi için bilgi, beceri ve deneyimleriyle İskenderun’u el birliğiyle ayağa kaldıracağına inanıyor.
Mustafa Yayla, aday adaylığı başvurusunu 27 Kasım pazartesi günü saat 14.00’te CHP İlçe Başkanlığında yapacağını duyurarak, “Tüm dostlarımız, partililerimiz, hemşerilerimiz ve değerli basın mensuplarımız davetlidir” dedi.

MUSTAFA YAYLA KİMDİR?
İskenderun’da doğup büyüyen Mustafa Yayla, İskenderun Mithat Paşa İlkokulundan mezun olduktan sonra, eğitimi için Ankara’ya gitti. İlk olarak ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden sonra, ikinci olarak Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümününden onur öğrencisi olarak mezun oldu. Sonrasında, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İnşaat Projeleri Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.
Orta ve Doğu Karadeniz Çevre Düzeni Planı çalışmalarına ilaveten, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün İstanbul 2 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunda görev almış, şu anda da Hatay Planlama Merkezinde Şehir Plancısı ünvanıyla ilimize ilişkin yapılan çalışmalara katılmaktadır. Hali hazırda inşaat, turizm, maden, reklam sektörlerinde yatırımları vardır. Evli ve iki çocuk babasıdır.