YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN MUHTEŞEM 100. YIL BALOSU

Yükseliş Koleji her yıl olduğu gibi bu yılda farkını göstermeyi başardı. Saat 19.23’de yoğun katılımlı bir şekilde saygı duruşu ve istiklal marşı ile program başladı. Gecenin sunuculuğunu Olcay Duman üstlendi. Baloda Atatürk’ün en sevdiği içeceklerden ve yiyeceklerden misafirlere ikram edildi.

Baloya; CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, eşi Arife Tosyalı, Arsuz Belediye Başkan vekili Özgür Murt, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, Belen İlçe Emniyet Müdürü Volkan Cansever, gazeteciler, STK temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

‘GURURLUYUZ, ONURLUYUZ’
Gecenin açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Aykut Davut Öktem, “Tarihin en zor sınavını veren anlı şanlı Türk Ulusunun bir ferdi olarak, Cumhuriyetin 100. Yılında var olmak ve bu ana şahitlik etmenin Yükseliş çatısı altında bir arada olmanın gurur ve onuru ile sizleri selamlıyorum. Çanakkale geçilmez diyen komutan, gazeteci Hasan Tahsin, Seyit onbaşı, Yörük Ali, Nene Hatun, Mehmet Akif’iz biz. Coğrafya kaderdir sözüne inat bir ulusun, bir ülkenin kaderini değiştireniz biz… diyerek sözlerine saygıdeğer misafirler birazdan sizlere Cumhuriyet dolu anları yaşatacağız. Katılımınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

‘CUMHURİYETİ DAHA NİCE 100 YILLARA TAŞIYACAĞIZ’
Kurucu Nuri Üysen ise, “Yükseliş Koleji’nde yetişen gençlerinin Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak Cumhuriyet çocukları olarak yetiştiriyoruz. Bu Cumhuriyeti daha nice 100 yıllara taşıyacağız” dedi. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise konuşmasında “Bir 100. Yıl kutlamalarının yenisini Yükseliş Koleji ile yaşıyorum. 100. Yıl Cumhuriyet Balosu adı altında yapılan bu güzel etkinlikte emeği geçen başta Yükseliş Koleji Kurucusu sayın Nuri Üysen olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Nice bir dev asırlık Cumhuriyetin çocukları yetiştirmeye” dedi.

‘GENÇLERİMİZE SONSUZ GÜVENİYORUM’
Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da “Cumhuriyetin yüzüncü yılında sizlerle burada olmaktan çok mutluyum ve çok gururluyum. Ayrıca bir kadın olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak buradaki geleceğimizin teminatı gençlerin en nadide görevi olacağına sonsuz güveniyorum” dedi.
Gece Kurumsal İletişim Direktörlüğün Yapay Zeka modeli ile Atatürk’ün sesini kullanarak gençlere, öğretmenlere ve tüm ulusa sesleniş filmi izletildi. Ortaokul öğrencilerinden oluşan koro Cumhuriyet şarkıları seslendirdikten sonra sahneye İskenderun Musiki Cemiyeti çıkarak, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirerek geceye renk kattı.

Gecenin finalinde Yükseliş Koleji lise öğrencilerinden oluşan zeybek ve vals dans ekiplerinin sahne aldı ve büyük beğeni topladı. Kurucu Nuri Üysen ve Genel Müdür Aykut Davut Öktem, geceye katılan tüm misafirlere teşekkür ettikten sonra. bu gecenin oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
HABER MERKEZİ