TÜRK SPORU AMATÖRLERİN OMUZLARINDA YÜKSELİYOR!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir etkinlikle ‘Amatör Spor Haftası’ kutlandı.
9-15 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin her bölgesinde kutlanan Amatör spor haftası dolaysıyla İlçe Spor Salonunda her branştan sporcuların katılımıyla etkinlik gerçekleştirdi.

‘BURUK KUTLUYORUZ’
Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Harun Görün, Amatör Spor Haftası etkinliklerine işaret ederek “Vatandaşlara fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak, spor bilinci ve kültürünün oluşmasını sağlamak amacıyla her yıl düzenli olarak kutlanır ve vatandaşları Masa tenisi, güreş, karate, kick boks, jimnastik gibi spor branşlarına halkı teşvik eder. Gerçekleştirdiğimiz amatör spor haftasında etkinliklere bu sene İskenderun ilçesinde kutlamaya karar verdik. Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Gençlik Müdürlüğü beraberce yapacağımız bu toplantıda depremden dolayı biraz buruk kutlanıyor” diye konuştu.

‘BAŞARILI SPORCULAR TANITILIYOR’
İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, ev sahipliği yaptıkları Amatör spor haftası etkinlikle kutladıklarını, aynı zamanda farkındalık yaratmak istediklerini ifade ederek “Gençlik Spor Bakanlığımız ile Amatör Spor Kulübü Federasyonu işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek olan amatör spor haftası etkinliklere açılış törenindeyiz. Amatör spor haftası kutlamaları çeşitli sosyal kültürel sportif etkinlikler ile gerçekleştirilecektir. Amatör spor haftasında gerçekleştireceğimiz sportif etkinliklerle sporda farkındalık oluşturarak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özen verilmesi, başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireyleri spora kazandırılması, amatör spor branşlarında gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk kurumu oluşturulması, ‘Türk sporu amatörlerin omuzlarında yükselmeye devam ediyor’, sloganıyla amatör spor haftasına 7’den 70’e halkımızın katılımıyla birçok branşta yapacağımız sportif etkinliklerle il genelinde kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Amatör Spor Haftası kutlama etkinliklerine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Koordinatör Kaymakam Şafak Karaca, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, geçmiş dönem milletvekili Suzan Şahin, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İSTE Rektörü Tolga Depci, İlçe Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Hatay Amatör Spor Kulübü Federasyonu Başkanı Haluk Görün katıldı.

Birçok branştan sporcular, gösteri müsabakası yaptığı etkinlikte ayrıca, protokol üyeleri tarafından, yarışmalarda derece alan sporcuların da madalyaları takdim edildi.
HABER MERKEZİ