TOSYALI HOLDİNG, 120 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA 235 MW KAPASİTELİ BİR GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURUYOR

Dünyanın önde gelen derecelendirme kuruluşlarından biri olan S&P, ekim ayının başlarında Türkiye’nin çelik endüstrisi üzerine detaylı bir rapor sundu.
Raporda, Tosyalı Holding’in 120 milyon dolarlık yatırımla 235 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kurmayı planladığı, şirketin 2025’e kadar enerjinin yarısını yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedeflediği yer aldı.

TOSYALI İLKLERE İMZA ATIYOR
Tosyalı Holding, Türkiye’nin global çelik üreticisi olarak sürdürülebilirlik odaklı değişim ve dönüşüm hareketiyle, dünyada ilk ve en büyük yeşil çelik üretimi projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Katma değerli yeşil çelik üretimi için dünya çapında milyarlarca dolarlık yeni tesis yatırımları yapan Tosyalı Holding, hayata geçirdiği güneş enerjisi ve üretimde hidrojen kullanımına yönelik projeleriyle dünyada ilklere imza atıyor.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği güneş enerjisi projeleriyle ilgili, “Sürdürülebilirlik stratejisini ve yol haritamızı uzman kuruluşlarla çalışarak; tüm paydaşların katılımı ve uluslararası standartlar ve küresel endeksleri de dikkate alarak hazırladık. GRI standartlarına uygun olarak sürdürülebilirlik raporumuzu da yayınladık. Çelik gibi küresel sanayinin en önemli sektörlerinden birinde tamamen yeşil çelik üretimi odaklı devasa yatırımlar yapıyoruz. Mevcut tesislerimizi karbonsuz çelik üretecek şekilde baştan sona yeniliyoruz. 120 milyon dolarlık yatırım bedeli ile dünyanın en büyük yatırım bedeline sahip, 235 MW kurulu güce sahip güneş enerji santrali projesini gerçekleştiriyoruz. 2025 yılı itibarıyla; planladığımız GES yatırımlarıyla öz üretimimizden temin ettiğimiz elektrik, toplam elektrik kullanımımızın %50’sini oluşturacak. Başlattığımız çalışmalarla üretimde sıfır karbon salımı olan %100 hidrojen kullanımına geçerek bu konuda dünyada sayılı şirketler arasında yer alacağız. Sürdürülebilir Yaşam için Tosyalı diyerek çıktığımız uzun soluklu yolculukta yeşil çelik üretimi ile ilklere imza atıp tüm dünyaya iyi örnekler ihraç ederek herkese ilham vermek için var gücümüzle çalışıyoruz” açıklamasına yer vermişti.
Haber: Yılmaz AKPINAR