NİCE 100 YILLARA!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı İskenderun’da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Gerçekleştirilen törenler yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kaymakamlık binası önünde düzenlenen tebrikat töreninde ise İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek tebrikleri kabul etti.

Sahil Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlenen resmigeçit törenine ise, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, siyasi parti temsilcileri, askeri ve sivil erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Buradaki törende ilk olarak İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Garnizon Komutanı 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu tören alanında bulunanların bayramını kutladı.

ÖĞRENCİLERDEN 100. YILA ÖZEL GÖSTERİLER
Cumhuriyetin 100. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenci grupları tarafından Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan gösteriler sunuldu.

Askeri erkân, öğrenci grupları ve kamu kurum ve kuruluşlarının geçit töreni ile program sona erdi. Tören sonrasında Sarı Zeybek Derneği’nin Denizde Türk Bayrağı rekor denemesi başarıyla uygulandı. Halkın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, gemiler de korna sesiyle katılım gösterdi.
HABER MERKEZİ