MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN, ‘EMEKLİLERİMİZ KADERİNE TERK EDİLMEMELİ’

30-40 yılını devlete, millete hizmetle geçirmiş vatandaşlarımızın hayatlarının son döneminde adeta ölümle burun buruna bırakıldığını ifade eden Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan emeklilerin sorunlarını ve gelir durumlarındaki adaletsizliği Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak gündeme taşıdı.

Çalışkan ayrıca, açlık sınırının 13.500 ₺ olduğu bir dönemde milyonlarca emeklinin 7.500 ₺ gibi bir rakama talim ettiğini, yetkililerin elini vicdanına koyarak empati yapması gerektiğini ve yıllarını milletine hizmetle geçirmiş emeklilerimize yoksulluk içerisinde bir hayatın reva görülmemesi gerektiğini ifade etti.

TBMM kürsüsünde söz alan Çalışkan şu ifadelere yer verdi; “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri 30-40 yılını devlete millete hizmetle geçirmiş yaşlılarımız büklerimiz hayatlarının son döneminde adeta ölümle burun buruna bırakılmıştır. Düşünün ki açlık sınırının 13.500 ₺ olduğu bir dönemde milyonlarca emeklimiz 7.500 ₺ gibi bir rakama talim etmektedir. Hepimiz elimizi vicdanımıza koyup, empati yaparak düşünelim. 2. baharı yaşayan bu insanlara bu hayat asla reva görülmemelidir. Çünkü yıllar boyunca devletine sığınmış, güvenerek maaş kesintisine razı olmuş bu insanların bu döneminde vefa görmeleri gerekir. Güvendikleri kurumların kendilerine bu dönemde sahip çıkması gerekir. Çünkü para yaşlılıkta lazımdır, çünkü insan için temel hususlardan birisi iyi gününde, kötü günü için yatırım yapmasıdır” dedi.