İSKENDERUN, CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILI İÇİN YÜRÜYECEK

İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü kutlamak için hazırlıklarını tamamladı.

28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de Sahildeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak olan törenler, 29 Ekim Pazar günü fener Alayı yürüyüşü ile son bulacak.
Cumartesi günü gerçekleşecek olan çelenk sunumu öncesi Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve ilçe protokolü saat 12.30’da Kaymakamlık bahçesinde toplanarak kortej halinde tören alanına geçecek.

29 Ekim Pazar günü saat: 9.00’da Kaymakam Demiryürek’in Kaymakamlık Makamı’nda tebrikleri kabul etmesi ile başlayacak olan Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusu saat:10.00’da Atatürk Bulvarı Nihal Atakaş Cami Önü’nde düzenlenecek kutlama ve resmi geçit töreniyle devam edecek. Kaymakam Demiryürek’in konuşması, ront gösterileri, şiirlerin okunması, halk oyunları ve ödüllerin takdimi, Cumhuriyet konseri, resim sergisi, ücretsiz deniz müzesi ziyaretinin de yer aldığı programda ayrıca İskenderun Jandarma Asayiş Komando Bl. Komutanlığı ‘Tüfekli Hareketler’ gösteri ile renklenecek olan kutlama programı, belediyenin büyük bir katılımla düzenleyeceği fener alayı yürüyüşü ile tamamlanacak.

Cumhuriyet coşkusu ilçeye yayacak olan fener alayı yürüyüşüne herkesi davet eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Cumhuriyetimizin 100.yılının gurur ve coşkusunu birlikte yaşayalım. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde 29 Ekim Pazar günü saat:19.00’da Belediyemiz tarafından düzenlenen “Fener Alayı” yürüyüşüne tüm halkımız davetlidir. Sahil MTA Lisesi Karşısı Atatürk Anıtı önünden toplanılarak Fener Caddesi üzerinden Millet Parkına varılacaktır” dedi.