HATAY’DAN, CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL MARŞ

Söz ve Müziği İskenderunlu Merve Türkseven Apaydın’a ait olan, piyano eşliği düzenlemesini Burak Soykan’ın yaptığı “Asırlık Destan Marşı” Prof. Mustafa Apaydın yönetiminde, Türkiye Polifonik Korolar Derneği (TPKD) Koristlerinden oluşan gönüllü müzik topluluğu “Apaydın Polifoni” sanatçılarıyla seslendirildi ve Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan edildi.

Çoksesli müzik eğitimine 30 sene önce, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu’nda başlayan, Hacettepe Üniversitesi Gençlik Korosu ve TRT Ankara Gençlik Korosu’nda yetişen Merve Türkseven Apaydın, Türk gençleri adına Asırlık Destan Marşıyla Cumhuriyeti taçlandırdıklarını ifade etti.

Merve Türkseven Apaydın, “Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu cennet vatanı bizlere emanet eden; tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz. Atamız, Atatürk’ün Cumhuriyet emanetlerine sahip çıkıyoruz. Ulu Önder’imizin ışığında, Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara ve gelecek nesillere umutla taşımaya devam edeceğiz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR