GÜLBEN ERGEN KIRIKHAN’DA OKUL AÇTI

Çocuklar Gülsün Diye Derneği öncülüğünde Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaptırılan anaokulu düzenlenen törenle hizmete girdi.
Törene, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile Taha Duymaz’ın ailesi de katıldı.

Başkanlığını Gülben Ergen’in yaptığı Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin başlattığı, adını depremde hayatını kaybeden Taha Duymaz’dan alan anaokulu “11 Afet Bölgesi’nde 11 Anaokulu Projesi” kapsamında Kırıkhan Özyörük Mahallesi’nde açıldı.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve vatandaşların katılımı ile Anaokulu açılışı yapıldı.

Sosyal medyada paylaştığı yemek videolarıyla tanınan ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremde hayatını kaybeden 20 yaşındaki Taha Duymaz’ın adının verildiği anaokulunun açılışında konuşma yapan Vali Mustafa Masatlı, Özyörük Mahallesi’ndeki törende, afet nedeniyle kentteki çok sayıda okulun zarar gördüğünü söyledi.

Hasarsız ve prefabrik okullarda eğitimin aralıksız sürdüğünü belirten Masatlı, “Eğitimin devamı için hasarsız ve az hasarlı okullarımızın hızlı şekilde onarımını gerçekleştirdik. Diğer taraftan prefabrik okullarla bunu destekledik. Bizim için çok önemli bir tarih olan 11 Eylül’de eğitim öğretimi başlattık. Eğitimin ilk günlerinde doğal olarak bazı sıkıntılarla karşılaştık ama şu an itibarıyla eğitim hizmetleri büyük bir hızla devam ediyor” diye konuştu.

Derneğin kuruculuğunu ve başkanlığını üstlenen Gülben Ergen de çalışmalar kapsamında 49. anaokulunu Kırıkhan’da açtıklarını anlattı. Okulun açılışını yapan vali Masatlı, öğrencilere hediye verdi.
HABER MERKEZİ