CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA, DAİMA İLERİ, DAİMA AYDINLIK YARINLARA!

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Cumhuriyetimizin 100. Yılında yayımladığı mesajda, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Efendiler! Yarın Cumhuriyet’i İlan Edeceğiz” deyişinin üzerinden tam 100 yıl geçti. Bugün, güzel ülkemizin her karış toprağında, Türkiye Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutlamanın, mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Başkan Gül, “Bu büyük zaferin 100. yıl dönümünde, kurtuluş savaşımızın başkahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman halkımızın verdiği destansı mücadelenin de haklı gururu içerisindeyiz. Bugün Cumhuriyetimiz büyük bir azim ve kararlılıkla büyüyen, gelişen, ulu bir çınara dönüştü. Bu tarihi dönüm noktası ulusumuzun, birlik, beraberlik ve bağımsızlığını güçlü bir şekilde sürdüreceği ve asırlar boyu sürecek bir tarihin başlangıcı aslında.
Türkiye’nin aydınlık geleceğini şekillendiren her bir bireyin, geçmişten geleceğe miras taşıdığını gururla görmekteyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve önderliği sayesinde, ülkemiz uluslararası alanda büyük bir güç ve saygınlık kazanmış, Türkiye çağdaş, demokratik ve güçlü bir devlet olma yolunda büyük adımlarla 100 yıldır ilerlemiştir. Bu özel gün, birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken büyük bir fırsattır. İlerlemek için bir arada çalışarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini daha da sağlamlaştıracak, eğitim, bilim, teknoloji ve kültürel alanlarında, daha da ileriye gitmek için çaba sarf etmeliyiz.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı, geleceğe yönelik umutlarımızı ve hedeflerimizi pekiştiren bir milat olmalı, birlikte elde ettiğimiz bu büyük mirası gelecek nesillere aktarırken, ülkemizi daha da aydınlık yarınlara taşıyabilmek için el birliğiyle çalışmalıyız. Belen Belediyesi ailesi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılını coşkuyla kutluyor, Cumhuriyet’in kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlu olsun! Daima ileriye, daima aydınlık yarınlara!” dedi.