CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle İskenderun Beşiktaşlılar Derneği yönetimi tarafından İskenderun protokolü ve dernek üyelerin katıldığı kahvaltı programı düzenlendi.

Begonvilla’da gerçekleştirilen 100. Yıl programına; AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve eşi Arife Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Mehmet Ünalan ve eşi Ayşe Mine Ünalan, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, geçmiş dönem BJK Yönetim Kurulu Üyesi İskenderun Beşiktaşlılar Derneği Fahri Başkanı Hakan Daltaban, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, dernek üyeleri ve Yukarı Kepirce Okulu öğrencileri katıldı.

‘NİCE YÜZ YILLARA’
Kahvaltı programının açılış konuşmasını Dernek Başkanı Sedat Uysal yaparak, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bizler Beşiktaş Cumhuriyeti olarak değil Cumhuriyetin Beşiktaş’ı ve Beşiktaşlıları olarak bugün Cumhuriyetimizin 100.yılını gururla ve coşkuyla kutlarken, Atatürk ilke ve inkilaplarından asla ayrılmayacağımıza ve her ne pahasına olursa olsun Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz. Nice 100. Yıllara” diyerek dernek yöneticilerine ve üyelerine teşekkür etti.

‘GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BİR ARAYA GELİYORUZ’
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Beşiktaşlılar Derneğinin düzenlediği bu kahvaltıda olmaktan son derece mutluyum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında güçlü şekilde bir araya gelebiliyoruz ve bunu kimse bozamayacak “dedi. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise “Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluşunun yüzüncü yılını hep birlikte coşku ile kutluyoruz. Beşiktaşlılar Derneği gerçekten İskenderun’da önemli toplumsal birleştirici projelere imza atıyor. Kendilerini kutluyorum” dedi.

‘BEŞİKTAŞ CUMHURİYET KULÜBÜDÜR’
AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel de yaptığı konuşmasında “Cumhuriyetimize, bugünlerde, Ortadoğu başta olmak üzere Dünya’da yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuzda, ne kadar çok özen göstermemiz gerektiğini bir kez daha oraya koymuştur” diyerek, Beşiktaşlılar derneğine bölgeye kattığı değerden dolayı teşekkür etti.

100. yıl kahvaltısında son olarak Beşiktaş JK önceki dönem yönetim kurulu üyesi ve İskenderun Beşiktaşlılar Derneği Fahri Başkanı Hakan Daltaban ise konuşmasında “Beşiktaş Kulübü Cumhuriyet kulübüdür. Bugün bir kez daha buna şahitlik ediyoruz” dedi.
Yapılan konuşmalar sonrasında ise İskenderun Beşiktaşlılar Derneği tarafından desteklenen Yukarıkepirce okulu öğrencileri tarafından gösteri gerçekleştirildi. İskenderun Beşiktaşlılar Derneği tarafından gerçekleştirilen 100. yıl kahvaltısında yeni Beşiktaş kongre üyelerine de kartları dağıtıldı.
Günün finalinde ise 10. ve 100. Yıl marşları ile coşku zirve yaptı.
HABER MERKEZİ