BİK ADANA ŞUBE MÜDÜRÜ DR. ORANLI, HATAY’DA GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ, ZİYARETLERDE BULUNDU

Basın İlan Kurumu (BİK) Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı ve beraberinde bulunan Şube Müdürlüğü Personeli Burak Nüzket, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde (HGC) resmi ilan alan yerel gazete ve internet haber sitesi sahipleri ile gazetecilerle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

6 Şubat’ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından mayıs-haziran ayında yayın hayatlarına tekrar başlayan yerel gazete ve internet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu’na yönelik görevlerinin yerine getirilmesi ve sorunların çözülmesi amacıyla İGC ve HGC’de gazetecilerle bir araya gelen BİK Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı, İGC Başkanı Diyap Atar, HGC Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bilgi alışverişinde bulundu.
Dr. Oranlı, iki önemli eseri olan Gazetecilik ve Adana ismiyle öne çıkan, ilgi gören kitaplarını meslektaşlarına takdim etti.

‘HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPIYORUZ’
Bilgilendirme toplantısında konuşan BİK Adana Şube Müdürü Dr. Çetin Oranlı, “Bölgemizde yer alan komşu illerimizden Hatay meydana gelen depremde çok ağır bir yıkımla karşı karşıya kaldı. Depremde vefat eden başta basın mensuplarımız olmak üzere vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Maalesef bölgemiz ateş çemberi. Bombalar altında habercilik yapan ve yapmaya çalışan meslektaşlarımız bulunuyor. En fazla orada birinci sırada sağlık çalışanları, ikinci sırada ise gazeteciler vardır. Gazetecilik mesleğinin zor şartlar altında yapıldığını yakından bilen biri olarak bu mesleğin ayakta tutulmasını istiyoruz. Gazetecilik mesleğinin kutsal bir görevi vardır. O da bilgilendirmedir. Dolayısıyla mesleğin yerleşik geleneklerine uygun hareket edilerek gazetecilik yapılması yerel basını daha da güçlendirecektir. Günümüzde artık internet gazeteciliği ön planda yer almaktadır. Gazeteciliğin geleneklerine uygun hareket edildiğini görüyoruz. Bu anlamda kısa süre içerisinde Hatay basınının toparlandığını görmek bizleri çok memnun etti. Bizler Basın İlan Kurumu olarak elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

BİK Adana Şube Müdürü Oranlı, iki günlük Hatay ziyaretleri kapsamında İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’i, Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, Başsavcı Osman Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz’ü de ziyaret etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR