İskenderun Balıkçı Barınağı Yeniden İnşa Ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremle kıyı kesiminde önemli ölçüde çökme yaşanan Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Balıkçı Barınağında meydana gelen hasar nedeniyle sular altında kalan rıhtım, mendirekler dolguyla dolduruluyor ve sil baştan yeni bir barınak inşa ediliyor.

Depremlerin yarattığı olumsuzluklar yüzünden çöken İskenderun sahil kesimi ile Balıkçı barınağının deniz sularına gömülerek kullanılamaz hale gelen rıhtım ve mendirekleri yaklaşık 3 metre suyun altında kaldı.

İskenderun balıkçılar barınağı ile sahil kesimi Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’nca yapım ihalesi sonucunda rıhtımlarda dolgu, beton işlemi uygulandığını, en yakın bir tarihte biteceğini ifade eden Hatay Su Ürünleri Birlik Başkanı Celal Bilen “11 ilde etkili olan, Türkiye’de büyük bir deprem yaşandı. Hatay ilimizde de çok büyük zararlar verdi. İskenderun Balıkçı Barınağı, Hatay bölgesinde 4 tane balıkçı barınağından en fazla etkilenen balıkçı barınağı oldu” dedi.

Şu anda İskenderun Balıkçı Barınağının çöken, tahrip olan ve kullanılamaz hale gelen rıhtım, mendireğin ihaleye verildiğinin altını çizen Bilen “Altyapı ve ulaştırma bakanlığı burayı ihale etti, yüklenici firma çalışmalarını hep beraber görüyoruz. Burası şu anda şantiye durumunda, burası çok kötüydü. Tüm rıhtımlarımız çöktü. Batanlar oldu, karda olan tekneler parçalandı. Şu anda üzerinde durduğumuz rıhtım, mendirekle beraber 3 metre suyun altına göçtü. Bu çalışmalar neticesinde bu duruma geldi, en kısa zamanda burayı bitirecekler. İnşallah üç-dört ay içerisinde karşı tarafın, karşı rıhtımın son pozisyonunu göreceğiz. Burası da 4-5 ay sürer tahmin ediyorum, burası bittiğinde gerçekten bu bölgenin elle gösterilecek tek balıkçı barınağı olacak, ileride bunu hep beraber göreceğiz. Ancak şu anda çalışmalar devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Balıkçı Barınağının bir kısmında dolgu işleminin devam ettiğini, karşı rıhtımda da betonlamaya başlandığını sözlerine ekleyen Başkan Celal Bilen buradaki çalışmalar bittiğinde, hem yükselmiş olacağını, hem de tekne bağlama sayısının da artacağını kaydetti.
HABER MERKEZİ