HATAY’DA 5 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN DAHA TEMELİ ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantıyla katıldığı törende, “Hatay’da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası devam ediyor. Bugün bunlara yenilerini ekliyoruz. 5 bin bağımsız bölümün temellerini atıyoruz” dedi.

YENİLERİ EKLENİYOR!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Konuşmasında muhalefete yüklenen Erdoğan, “Seçim döneminde depremzedelere ‘bedava ev’ sözü verenler, hem sözlerini hem de Hatay’la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle katıldığı Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni’nde, kısa süre önce Kahramanmaraş ve Adıyaman’da binlerce deprem konutunun temelini attıklarını hatırlatarak, aynı sevinci bugün Hataylı kardeşleriyle yaşadığını kaydetti.

Vatandaşlarımızın kalıcı konutlara kavuşma isteklerinin de farkındayız, bu talep ve beklentileri karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kısa süre önce Kahramanmaraş ve Adıyaman’da binlerce konutun temelini attık. Hatay’da 254 bin 195 konut zarar görmüştü. Şu anda Hatay’da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası devam ediyor. Bugün bunlara yenilerini ekliyoruz. 5 bin bağımsız bölümün temellerini atıyoruz. Antakya’da zarar gören Uzunçarşı’yı ihya etmek için 600 dükkanın, Antakya Atatürk Caddesi’nde “Yerinde Dönüşüm” kapsamında konut ve dükkandan oluşan 3 bin 500 bağımsız bölümün, Arsuz’da rezerv alanlarda 900 bağımsız bölümün yapımına başlıyoruz. Hatay’ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz.

‘HATAY HAVALİMANI’NIN PROJESİ TAMAMLANDI’
Yerinde dönüşüm projemize Hataylı kardeşlerimizin gösterdiği ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Toplam 86 bin kişi başvuru yaptı. Proje kapsamında biz hem hibe hem de kredi desteği vereceğiz. Hatay Havalimanı’nın projesi tamamlandı. Kısa sürede yapımına başlıyoruz.”
Şehrin her türlü meselesi gibi diğer projelerin de yakın takibinde olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabb’im bizleri her türlü afetten muhafaza buyursun diyorum. Bu duygularla bir kez daha deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, kalanlara sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. Bu projelerin hayata geçmesinde katkısı olan tüm kurumlarımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Hatay Merkez’deki canlı bağlantı noktasında bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye “Hazır mıyız?” diye seslendi. Hazır olduklarını bildiren Özhaseki de temel atılacak bölgelerle ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Betonlar temele dökülürken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hani muhalefet diyor ya ‘Beton falan nerede?’ Demir çelikler burada, beton da burada. Çok kısa zamanda bütün binaların yükseldiğini görmeye devam ediyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Arsuz’daki bağmsız bölümlerin temel atma törenine Cumhur İttifakı milletvekilleri Abdulkadir Özel, Kemal Karahan, Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı Bekir Altan ve AK Parti ilçe yönetimi katıldı.
Antakya’daki törende ise butonlara, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Cumhur İttifakı Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Lütfi Kaşıkçı, İyi Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz birlikte bastı.
Haber: Yılmaz AKPINAR