ARSUZ’DA “ÇELİK” GİBİ YAPILAR YILBAŞINDA TESLİM EDİLECEK

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Arsuz’da depremzede vatandaşlara yılbaşında teslim edilmek üzere çalışmaların hızla devam ettiği Köy Evleri İnşaat alanında yaptığı incelemenin ardından, Arsuz-Bodrum Kardeşlik Geçici Konaklama Merkezi’ni ziyaret etti.

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Haymaseki, Tatarlı ve Arpaderesi Mahallelerinde yapımı devam eden 24 adedi 2 katlı olmak üzere toplam 163 konutu inceleyen Vali Masatlı, mevcut projeler ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

OKUL VE KÜTÜPHANE DE BULUNUYOR
Tatarlı’da 39, Arpaderesi’nde 31 adet 3+1 köy evi, Haymaseki’nde ise 69 adet 3+1 ile giriş katı ahır olmak üzere 24 adet 2 katlı konut inşa edildiğini belirten Vali Masatlı, köy konutlarının minimum 500 m2 arazi üzerine yapıldığını ve yılbaşında teslim edileceğini söyledi.

Köy konutlarının inşaasında büyük katkı sağlayan İşinsanı Süleyman Çelik’in de katıldığı ziyaretlerde, kalıcı konutların hızla ilerlemesi yöre halkının takdirini topladı. Daha sonra 282 konteynerin bulunduğu Arsuz-Bodrum Kardeşlik Geçici Konaklama Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Vali Masatlı, 7/24 güvenlik önlemi alınan kentte kütüphane, mescit, 2 adet psiko sosyal destek merkezi, eczane, 2 adet çocuk parkı ve yeşil alanların yanısıra öğrenciler için 8 derslikten oluşan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun da bulunduğunu belirtti.

KALE’YE 4 DERSLİKLİ OKUL
Vali Masatlı, daha sonra Çiğdem Kıral tarafından Kale Mahallesi’ne yaptırılacak olan 4 derslikli ilkokul için Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar ile birlikte protokol imzaladı. Vali Masatlı, okulun ilçeye ve öğrencilere hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, Çiğdem Kıral’a eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR