ZAFER RUHU!

Her şartta, her koşulda gelenek bozulmadı.. İskenderun’da içinde bulunduğumuz zorluklara rağmen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının adresi yine Atatürk Bulvarı, coşku ise aynı coşkuydu.

Deprem sonrası kıyı şeridindeki çökme nedeniyle denizin taşması sonucu sular altında kalan İskenderun’da, etkili olan sağanak yağışa ve zorlu şartlara rağmen 30 Ağustos Zafer Bayramı yine Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleşti, gelenek bozulmadı. Sular arasında gerçekleşen tören geçidinde Türk Askeri geçişi alkışlar arasında gerçekleşti.

Atatürk Anıt Alanını su basması sonucu Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü dolayısıyla Çelenk sunma törenini Hanife Uysal Ortaokulu’nda gerçekleşti. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın Ata’nın huzuruna çelenk sunumu ile başlayan tören, kaymakamlık binasında tebriklerin kabulü ile devam etti.

İskenderun Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Hakan Tutucu, ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın tebrikleri kabul etmesinin ardından, tören alanına geçildi.Gece meydana gelen aşırı yağışa rağmen, şartlar her ne kadar olumsuz olursa olsun İskenderun’da bayramların coşkuyla kutlanacağını söyleyen Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, “Belediyelerimizin gayretli çalışmalarıyla tören alanı nispeten de olsa kullanılabilir hale geldi. İskenderun’un geleneğini bozmadan bayramımızın resmi geçit törenimizi de yapmış olduk. Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı Büyük Zaferin 101. yıl dönümünü kutluyorum. Hiç şüphe yok ki 30 Ağustos Zaferi, ordumuzun milletiyle tam olarak birleşmesinin ve bütünleşmesinin eseri olarak hepimizin haklı gururudur. Tarihten silinmek istenen milletimizin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan bu zafer, milli belleğimizden asla silinmeyecektir. Bugün bizlere düşen aynı şuur ve ruhla, ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak, Ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır” dedi.

’30 AĞUSTOS, AZİZ TÜRK MİLLETİNİN VAR OLUŞ ÖYKÜSÜDÜR’
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Tarihin kaydettiği ender zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi, milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatı olmuştur.
30 Ağustos, vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için, canları pahasına cepheden cepheye koşan, vatan ve hürriyet aşkı, bayrak sevgisi gibi değerleri her şeyden üstün tutarak düşmana karşı gözlerini kırpmadan mücadele veren Aziz Türk Milletinin var oluş öyküsüdür. Çok iyi bilinmelidir ki, Dünya var oldukça Türk Milleti varlığından, birliğinden, dirliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecek, sonsuza dek şanlı ay yıldızlı bayrağımız, bağımsızlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanmaya devam edecektir. Bizler geçmişte olduğu gibi bugün de; birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü, huzurumuzu ve güvenliğimizi hedef alan tüm güçlere karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu zaferi bizlere armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.