MİLLETVEKİLİ KARA ‘İSKENDERUN İL OLMASI İÇİN ORTAK MUTABAKAT VE KONSENSÜS GELİŞTİRİLMELİDİR’

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun’un il olması için yapılan taleplere dair yazılı bir basın açıklamasında bulunarak, her yönüyle il olmayı hakkettiğini söyledi;

İskenderun’un Türkiye için hem ekonomik olarak hem de jeopolitik olarak önem arz ettiğini vurgulayan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, ortak mutabakatın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Yıldırım Kara, “Partimizin bir ilçe kongresi esnasında yapmış olduğum konuşmamda: ‘Hatay bir bütündür parçalanamaz’ şeklindeki ifademin başka bir konu ile ilintili olarak gelişmiştir, birlik ve beraberliğin bozulmaması için coğrafyamızın kendi bünyesinde barındırmış olduğu hassasiyetin önemine binaen gerçekleştirdiğim bir konuşmadır. Demir-çelik fabrikaları, otoban ve bağlantı yolları, Amanos Dağları, bünyesinde bulunan limanlar, Merkez Bankası şubesi ve il olma statüsünü bünyesinde barındıran birçok özelliği ile 250 bin nüfuslu ilçemiz halihazırdaki birçok ilden ekonomik, sosyal ve demografik olarak üstün niteliklere sahiptir. Tüm bunlar ışığında il olmayı hak etmektedir. Ancak, verilerle sunduğumuz resme bakıldığında, bir bölgenin il olması sadece orayı etkilememektedir. Ekonomik yük, demografi ve bölgedeki sosyoloji birlikte değerlendirilmelidir. Bütünlüğün bozulmasının kötü bir domino etkisi yaratmasına izin verilmeden gerekli altyapının hazırlanarak ortak bir mutabakat zemininde, tüm kurumların ve toplumun örgütlü kesimlerinin ortak kanaati ile konsensüs sağlanarak İskenderun’un il olması değerlendirilmelidir” dedi.
HABER MERKEZİ