HATAY, TÜM ZENGİNLİĞİYLE ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kumlu’da TOKİ Projesi kapsamında yapımına başlanan kalıcı konutları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İl genelinde yürütülen konut inşaatlarının her aşamasını, bizzat denetleyen Vali Masatlı, 26 bloktan oluşan 303 adet kalıcı konutun inşaat alanlarını incelerken, “Amacımız bir an önce vatandaşlarımızı evlerine kavuşturmaktır” dedi.

Kumlu Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt ile Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli’yi ziyaret ederek, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Masatlı, daha sonra Kumlu Zeytindalı Briket Evler Geçici Barınma Merkezini ziyaret etti.

Burada depremzede vatandaşlarla sohbet eden Vali Masatllı, burada kadınların tandırda pişirdikleri, Hatay’ın yöresel ve vazgeçilmez lezzetlerimizden katıklı ekmeğin yapılışını izledi, kendisine ikram edilen katıklının tadına baktı.

Medeniyetler şehri Hatay’ı tarihi, kültürü, sporu ve tüm zenginlikleriyle, el birliğiyle eski güzel günlerine döndüreceklerini ifade eden Masatlı, “Dünyanın en zengin mutfaklarından olan Hatay mutfağı da tüm zenginliğiyle korunmalıdır” dedi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.
HABER MERKEZİ