Susma, sustukça susuz kalıyoruz!

İskenderun Azganlık mahallesinde çeşmeden bidonlarla evlerine su taşıyan kadınlar HATSU’ya tepki gösterdi, aylardır yaşanan su sorununa çözüm bekliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay’da yaşandı. Depremler sonrası birçok mahallenin su deposunda ve içme suyu ishale hattında sorun yaşandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU ise İskenderun İlçesi Azganlık Mahallesi’nde yaşanan su sorununa hala çözüm bulamadı. Mahallede bulunan çeşmeden bidonlarla evlerine su taşıyan kadınlar, 40 dereceyi bulan havalarda zor anlar yaşıyor. Kadınlar, su sorununa çeşme başında ‘susma sustukça susuz kalıyoruz!’ diyerek dikkat çekti. Kadınların, tek isteğiyse yaşanan soruna bir an önce çözüm bulunması.

‘ÇAMAŞIRLARIMI LEĞENE KOYDUM AYAĞIMDA TEPELEDİM’
Mahalle sakinlerinden Fadime Polat, “Suyumuz yok, su doldurmaya geldim. Enerjilere, su koymak için su almaya geldim. Çamaşırlarımı leğene koydum ayağımda tepeledim, makineye attım. Suyumuz yok. Suyumuzu istiyoruz” dedi. Depremle beraber susuz kaldıklarını ifade eden Sevgi Turan da “6 aydır, depremden beridir susuz. Susuzluğumuza çare istiyoruz” diye konuştu.
Evlerine su taşımanın kendilerini zorladığını belirten Mehtap Kuru da “Günlük su taşımadan öldük. Buraların pisliği de var. Çamaşırda seremiyoruz. Muhtar, bu gün yarın diyor ama su yok. Tozda çok fazla” ifadelerini kullandı.

‘İTFAİYE ARACI DA MI YOK?’
İtfaiye aracı yardımıyla su dağıtılabileceğine dikkat çeken Zeynep Karga, “Bizim aylardır suyumuz yoktur. Susuzluğa bir şey demiyorum, ekiplerimiz çalışsın. Çalışırken de halkı düşünsünler. Bir itfaiye aracıyla bize su dağıtabilirler ve yollarımızı sulayabilirler. Bunları istiyoruz. Yeter artık susuzluğumuz” şeklinde konuştu. Vatandaşlardan İbrahim Sayın ise “Susuzluk çabası, 10 günden beridir banyo yapamıyoruz. Muhtarımız var ilgi alakası yok. Bitmiş durumdayız şu anda. Çeşme sırasında bile kavga eder duruma geldik” diyerek yaşadıklarını anlattı.
HABER MERKEZİ