‘SU VE ALTYAPI’ ÖZEL GÜNDEMLE MASAYA YATIRILDI

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in ev sahipliğinde, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel tarafından organize edilen ‘Su ve Altyapı’ konulu değerlendirme toplantısı, Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleşti.

Yapılan toplantıya; AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, HATSU Genel Müdürü İkbal Bolat, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, siyasi parti İlçe başkanları ve muhtarlar katıldı.

YALAN YANLIŞ İDDİALARA KANMAYIN
Kaymakam Demiryürek, toplantıda depremden etkilenen su şebekesi ve altyapıda yaşanan sıkıntıların konuşulduğu toplantıda hak sahipliği başvuru sürecinin 30 Temmuz’da sona ereceğini hatırlatarak, “Bazı iddialar var, deprem konutu alanlarında, yıkılmış evlerin arazilerine devlet el koyacak diye.. Öyle bir şey yok, asılsız, yalan ve yanlış iddialara kanmayın” dedi.

DSİ DESTEK VERİYOR
Toplantıda söz alan HATSU Genel Müdürü İkbal Polat, su kesintisi yaşanan bölgelerde yapılan çalışmaları anlattı, DSİ’nin bu konuda kendilerine destek verdiğini aktardı.

DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe de 2023 yatırım programında yer alan projeler hakkında bilgi verdi.
Bölgede 27 su kuyusunun açıldığını, daha 17 kuyunun açılacağını bildirdi.

İl Bank Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner ise eksik olan yerlerde tespitlerin yapıldığını, HATSU’dan acil öncelik ihtiyaç listesini aldıklarını belirterek çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Sahildeki çökmenin İskenderun’un ana problemlerinden biri olduğunu söyleyen Akgüner, Su terfi istasyonu ve kıyı tahkimat çalışmalarının hızlı bir şekilde yürüdüğünü aktardı.
Akgüner ayrıca, Değirmendere isale hattının yapımına da başlanacağını duyurdu.

Toplantıda mahalle muhtarları da söz alarak, susuzluk ve altyapı arızaları ilgili yaşadıkları sorunları bildirdi.