SU KESİNTİLERİ HALKI BIKTIRDI

İskenderun ve Arsuz’da sık sık yaşanan su kesintileri, halkı canından bezdirdi. Özellikle Arsuz’un Şarkkonak ve birçok mahallerindeki su kesintilerine çözüm üretilememesi ve yaklaşan kavurucu yaz sıcakları, vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Kentte su kesintileri, son dönemde sürekli artış göstererek, neredeyse bazı bölgelerde her gün yaşanmaya başladı. Günlerce, hatta haftalarca süren kesintiler, vatandaşları çileden çıkardı. Deprem bölgesindeki kesintiler nedeniyle günlük işleri aksayan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlar, ihtiyaçlarını gidermek için su bayilerinin yolunu tutmak zorunda kalıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin soruna ilgisizliğinden yakınan vatandaşlar, bu kesintilere bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

YAZIKLAR OLSUN!
Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne tepkilerini dile getiren vatandaşlar, su kesintilerinin son dönemde artış göstermesine rağmen belediyenin hiçbir şey yapmadığını iddia etti.
Su kesintilerinin çoğu zaman bilgi verilmeden yapıldığını ve günlerce gelmediğini ifade eden vatandaşlar, “Burası deprem bölgesi, su olmadan bir insan nasıl yaşayabilir? HATSU bunu bilmiyor mu? Gelsinler kendileri burada susuz yaşasınlar. Bakalım kaç gün dayanacaklar? Yeter artık! Sık sık yaşanan kesintiler, bütün düzenimizi bozdu. Günlük işlerimizi artık zamanında yapamaz hale geldik. İçme suyu ihtiyacımızı da su bayilerinden damacana su satın alarak karşılar olduk. Büyükşehir Belediyesi bu soruna daha ne kadar ilgisiz kalabilir? Allah korkusu yok mu bunlarda? Fatura kesecek ve tahsil edecek elemanları var, ama su kesintisini giderecek elemanları yok öyle mi? Yazıklar olsun!” diyerek tepkisini dile getirdi.