PROF. DR. ŞÜKRÜ ERSOY, ‘HATAY’DA 100 YIL BÜYÜK BİR DEPREM OLMAYACAK’

AFAD Afet ve Acil Durum Kurul Üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı – Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile buluşmasında depremle ilgili rahatlatan bir açıklama yaptı.

Kendisi de aslen Kırıkhanlı olan Ersoy, 6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay’da en az yüz yıl büyük bir deprem beklenmediğini ifade ederek, artçı sarsıntıların maksimum 5’e kadar çıkabileceğine dikkat çekti.

Hatay’da artçı sarsıntıların süreceğine vurgu yapan Şükrü Ersoy, “Antakya, Kırıkhan Hassa ekseni üzerinde büyük bir deprem beklenmiyor. Vatandaşlarımız bu konuda rahat olsunlar. Elbette artçı sarsıntıları yaşayacağız. 3-4 hatta max. 5 şiddetinde sarsıntılar olabilir ancak kesin değil ve zamanla azalıp – bitecek. Kimse söylentilere inanmasın. 7 büyüklüğünde bir deprem bu bölgede olmayacak. En az 100 yıl bu bölgede böyle bir deprem olma şansı yok. Zaten Dünyanın en büyük depremlerinden biri ilçemiz üzerinden geçen fay üzerinde meydana geldi. Çok büyük bir deprem beklemiyoruz. Bizler her zaman yanınızdayız, memleketimizin emrindeyiz bilginiz olsun” dedi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da, hem coğrafyanın evladı, hem de bilim adamı olarak Prof. Dr. Şükrü Ersoy’la gurur duyduklarını, daha önce de deprem ile ilgili yaptığı açıklamaların teker teker gerçekleştiğini ifade ederek, Prof. Dr. Ersoy’un şehir planlamasında da kendilerine destek olacağını belirtti.
HABER MERKEZİ