Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci ‘Deprem Bölgesinde Dertlerin Çözümü Için Öncülük Yapıyoruz’

HAK İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş’in Genel Başkanı Yunus Değirmenci, beraberindeki Genel Yönetim Kurulu, tüm şube-bölge başkan ve yöneticileri ile bölgedeki işyeri temsilcileriyle, İskenderun Özçelik-İş Sendikası Başkanı Mehmet Güngör’ün ev sahipliğinde basın toplantısı yaptı.

‘YARALARI HEP BİRLİKTE SARACAĞIMIZI, İLAN ETMEK İÇİN BURADAYIZ’
İskenderun Anemon Otel’de gerçekleştirilen toplantı, Kuran-ı kerim okunmasıyla başladı. Özçelik İş Genel Başkanı Değirmenci, deprem bölgesine yapılan çalışmaları ve İsdemir toplu iş sözleşmesine ilişkin genel bir değerlendirmelerde bulunarak “13 milyon insanımızı doğrudan etkileyen, dolaylı olarak da 85 milyon insanımızı yaralayan, 50 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiği asrın deprem felaketleri nedeniyle, uzun gecelerle dolu bir cehennemi, hep birlikte yaşadık. Aralarında üyelerimizin de olduğu nice canlarımızı enkaz altında, beton yığınları arasında sonsuzluk yurduna uğurladık. Burada depremi yakından hisseden şube yöneticilerimize, gazeteci dostlarımıza ve işyeri temsilcisi arkadaşlarımızı da bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bölge insanını ve üyelerimizi, unutmadığımızı, unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı, yaraları hep birlikte saracağımızı, ilan etmek için, bugün buradayız” dedi.

‘BÜYÜK BİR MÜCADELE ÖRNEĞİ SERGİLEDİK’
HAK-İŞ ve Özçelik-İş Sendikası olarak, iyi bir sınav vermenin gayretiyle, insan olmanın gereği olarak, ‘deprem olur olmaz insanüstü bir çaba’ gösterdiklerini belirten Genel Başkan Değirmenci “Bu felaketin etkilerini en aza indirmek için, devlet-millet el ele verdik. Hak-İş ve Özçelik-İş teşkilatı ve kadroları olarak, seferberlik halinde, elimizden gelenin fazlasını ortaya koymak için, büyük bir mücadele örneği sergiledik. Depremin ilk anından itibaren, deprem bölgesinde, varlığımızı özellikle depremzede üyelerimize hissettirmek için var gücümüzle çalıştık, çabaladık. Depremin ilk anından itibaren, genel merkezimizde kriz masası oluşturarak, gerek üyelerimiz, gerekse depremzede vatandaşlarımız için çalışmalarımızı hızla başlattık. Depremin ikinci gününde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere, HAK-İŞ’in başlattığı kampanyaya ilk etapta 1,5 Milyon TL bağışta bulunduk. Özelikle depremden etkilenen üyemizin en çok bulunduğu bölge olan İskenderun’a ulaşan yardımların koordinasyonuna katkı verip, üyelerimizin bu yardımlardan faydalanması için çalışma yürüttük. Arama-kurtarma faaliyetlerinin hızla devam ettiği depremin ilk günlerinde Genel Yönetim Kurulumuz ile birlikte Hatay, Osmaniye ve Adana’ya adeta bir çıkarma yaparak, üyelerimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu gösterdik” şeklinde konuştu. İSDEMİR, MMK Metalurji ve TEMSA’da çalışan üyeleri ziyaret edip, onlarla tek tek görüştüklerini aktaran Genel Başkan Değirmenci, bölgedeki üyelere ilk ağızdan geçmiş olsun ve başsağlığı temennilerini iletilerek, sendikanın yanlarında olduğunu gösterdiklerini söyledi.

‘DEPREM BÖLGESİNE 260 MİLYON TÜRK LİRASI AYNİ VE NAKDİ YARDIM GÖNDERDİK’
Genel merkez yöneticileri, şube yöneticileri ve sendika personellerinin maaşlarının bir kısmının, yardım kampanyasına bağışlanmasını sağladıklarını ifade eden Değirmenci “Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerimizin yardım kampanyaları yapmasına öncülük edilerek, üyelerimizden bağışlar toplanıp, bölgeye ulaştırılmasını sağladık. Sendikamızın Ankara’daki misafirhanesini, depremzede vatandaşlarımızın hizmetine açarak, depremzedelerin barınma ihtiyacının giderilmesine katkı verdik. Türkiye genelindeki örgütlü tüm işyerlerimize, işe alımlarda depremzede vatandaşlarımıza öncelik verilmesi için anlamlı bir çağrı yaptık. Sendikamızın kara gün akçesi olarak gördüğüm bütçesinden, deprem bölgesindeki 7 bin üyemize 15 milyon liraya yakın nakdi yardım yaptık. Depremde şehit düşen üyelerimizin eş ve çocukları için de, ayrıcalıklı bir nakdi yardım bulunduk. Aynı zamanda Genel Başkan Yardımcılığı’nı üstlendiğim HAK-İŞ Konfederasyonu olarak da, deprem bölgesine 260 Milyon Türk Lirası ayni ve nakdi yardım gönderdik. Yine HAK-İŞ’imiz bünyesinde kurulan Hak Arama Kurtarma Umut timimiz, enkaz altındaki vatandaşlarımıza yaptıkları çalışmalarla umut olmuştur. Bu vesileyle HAK-İŞ’imiz devlet tarafından takdire şayan görülmüştür. HAK-İŞ’in öncülüğünde ikinci kez bir 1,5 milyon lira daha yardımda bulunduk” diye konuştu.

‘KAZANIMLARLA DOLU BİR SÖZLEŞMEYİ ÜYELERİMİZE HEDİYE ETTİK’
İSDEMİR’de toplu iş sözleşme masasına oturduklarının altını çizen Genel Başkan Değirmenci şöyle konuştu: “Depreme rağmen, işine, işyerine, fabrikasına sahip çıkan üyelerimizin boynunu bükük bırakmamak, yaşadıkları acıları bir nebze de olsa dindirmek, unutturmak için sözleşme masasına oturduk. Sahadan, üyelerimizden, İskenderun teşkilatından aldığımız bilgiler ışığında masaya geldik. Üyelerimizin ve ailelerinin yüzlerindeki acı tebessümleri tatlı bir gülüşe çevirmek için elimizden gelenin fazlasını ortaya koymak için, gece gündüz çalıştık, çabaladık. Olağanüstü hal ilan edilmesiyle birlikte durma noktasına gelen sözleşme sürecini, yeniden hızlandırmak için her türlü girişimde bulunduk. Nihayetinde de, üyelerimizin hemen hemen hepsinin memnun olduğu bir toplu iş sözleşmesini, masa başında imzalamayı başararak, kazanımlarla dolu bir sözleşmeyi üyelerimize hediye ettik. İSDEMİR’de ilk altı aylık dönem için 7 TL+Yüzde 55 gibi rekor bir oranda ücret artışı sağlayarak, son dönemlerin en iyi toplu iş sözleşmesini imzalamış olduk. Ramazan ve Kurban Bayramı, Yakacak gibi daha birçok sosyal haklarda yüzde 100’lerin üzerinde artışlar yapılmasını sağlayarak, üyelerimizin yüzünü güldürmeyi başardık…”

‘KAOSTAN BESLENENLERİN ÜZÜLMESİ BİZİM UMURUMUZDA DEĞİL’
Özçelik-İş’in tökezlemesini bekleyenlerin, başarısız olmasını umanların, akıl yoksunu kaostan beslenenlerin İSDEMİR’de son 33 yılın en başarılı toplu iş sözleşmesini imzalayarak, maalesef onların üzülmelerine sebep olduklarını da vurgulayan Değirmenci “Üyelerimizin sevindiği, mutlu olduğu ortamda, kimin üzüldüğü de bizim umurumuzda değil” dedi. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın “Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdur ve mazlumları bizden alacaklıdır” sözünü kendilerine rehber edinerek, özellikle deprem bölgesine bu anlayışla baktıklarına vurgu yapan Değirmenci “Bizim bir derdimiz var. O da mağdur ve mazlumların derdine çare olmaktır. Bizim derdimiz, bizden medet umanların elini boşa çıkarmamaktır. Bizim derdimiz, yaradanın rızasını mazlumlarla birlikte kazanma derdidir. Elbette sendika olarak, Konfederasyon olarak, her sorunu çözeceğiz, her derdi ortadan kaldıracağız diye olağanüstü bir gücümüz yok, ama karınca misali dertlerin çözümü için öncülük yapacağız. Elimizden gelen desteği sağlayacağız. Bütün sorunları çözebilecek gibi mücadele edeceğiz. Bu bölgeyi, bu bölge insanının derdini, çilesini her zaman gündemde tutup çözüm yolları aramaya devam edeceğiz. Yaptıklarımızın hepsine, artık dünde kaldı diye bakıyoruz. Bugün, depremzedeler ve üyelerimiz için yeni ne yapabiliriz düşüncesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Allah’ın izniyle bu bölgede büyümüş sendikamız, yine bu bölgede yeni ufuklara açılacak ve güçlenecektir. Bu bölgede yine güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bu bölgenin ve üyelerimizin yaralarını hep birlikte saracağız. Bölgeyi yeniden hep birlikte ayağa kaldıracağız. 1 yıl önceki yaptığımız 15. Olağan Genel Kurulumuz öncesinde başlayan şahsıma ve sendikama yönelik, operasyonların içerisine katılan, yalan ve iftira içerikli suçlamalar geçtiğimiz günlerde Yüce Türk adaleti tarafından çürütülmüştür” şeklinde sözlerini tamamladı.

Haber: Yılmaz AKPINAR