MİLLETVEKİLİ YAYMAN, ‘EXPO’YA VAR, İÇME SUYUNA YOK!’

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, susuzluğa mahkum edilen Kırıkhan’da İller Bankası tarafından yapılan çalışmayla sorunun çözüleceğini belirtti.

Yayman, “Depremden önce olmayan HBB yönetimi Depremden sonra tamamen yok oldu. Lütfü Savaş’ı bu kötü yönetiminden ve Hatay’ımızı hizmetsizliğe mahkum ettiği için kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, ilçe teşkilatı ve mahalle muhtarlarıyla Amanosların zirvesinde şantiye alanında incelemelerde bulunan Milletvekili Yayman, EXPO’ya 8 Milyar TL harcayacak kaynağı bulan Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sıra yol ve su gibi hizmetlere gelince iflas açıklaması yapmasını eleştirdi.

‘HBB YAPMIYORSA BİZ YAPACAĞIZ!’
Milletvekili Yayman açıklamasında; “Kırıkhan’ımıza bağlı Yılanlı Mahallesi’nde İller Bankası tarafından 12 kilometrelik içme suyu hattı inşaatımız sürüyor. Kırıkhan’da Şuan içecek su yok. İnsanlar Kerbela’da gibi yaşıyor. İnşallah 2 ay içinde Yılanlı kaynağındaki suyu şehre getirip su sorununu önemli ölçüde çözeceğiz.
EXPO’ya 8 Milyar TL kaynak bulan Hatay Büyükşehir Belediyesi, sıra içme suyuna ve yola gelince iflas açıklaması yapıyor. EXPO’ya kaynak bulanlar asli hizmetlere kaynak bulamıyor. Bizim her zaman söylediğimiz gibi yaparsa AK Parti yapar.. Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, Kırıkhan Belediye Başkanımız Ayhan Yavuz’a, İlçe Başkanımız Ömer Erdal Çelik’e, muhtarlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Milletvekili Yayman, hizmetin Kırıkhan’da susuzluk sorununu bitireceğini belirterek, Kırıkhan’da yaraların el birliğiyle sarılacağını ifade etti.
HABER MERKEZİ