Kızılay’dan Depremzedeye Konserve Desteği

Türk Kızılay İskenderun Şubesi tarafından temin edilen, deprem bölgesinde zor durumdaki ailelere destek amacıyla, muhtarlıklara gönderilen bir kısım konserveler, muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediliyor.

İskenderun Barbaros Mahalle Muhtarı Sabahattin Anlamaz, Kızılay’dan gönderilen konserve yardımlarını yaklaşık 150 aileye dağıttıklarını ve vatandaşlara dağıtmaya devam ettiğini söyledi. Vatandaşların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda Kaymakamlık ve Kızılay’a başvuru yapacağını belirten Barbaros Mahalle muhtarı Sabahattin Anlamaz “Bugün mahallemizde Kızılay tarafından gönderilen konserve dağıtımına başlamış bulunmaktayız. Yaklaşık 150 aileye konserve teslim ettik” dedi.

TÜRK KIZILAY’INDAN YARDIMLAR SÜRÜYOR
Türk Kızılay İskenderun Şube Müdürü Seden İlhan da bu yıl kurban bağışlarının depremzede vatandaşlara, çadır kent ve konteyner kentlere ulaştıracaklarını söyledi. Bayramından önce kıyafet, hijyen kiti, nevresim takımı ve çocuklara oyuncak dağıttıklarını açıklayan Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Müdürü Seden ilhan “Bayrama girmeden önce Kızılay olarak kıyafet, hijyen kiti, nevresim takımı gibi ihtiyaçları konteyner kentlerde ve çadır kentlerde dağıtımını gerçekleştirdik. ihtiyaç sahibi kişileri Muhtarlarımızdan öğrendiğimiz isimler doğrultusunda gıda kolisi hijyen kiti ve nevresim takımlarını onlara ulaştırdık. Ayrıca, Konteyner kentlerde ve çadır kentlerdeki çocuklarımıza oyuncak dağıtımımız ve meyve suyu dağıtımımız da oldu…

KIZILAY ET DAĞITIMI YAPACAK
Kurban bayramında yapılan bağışlar da Ankara’dan konserve şeklinde kıyma ve kuşbaşı olarak, çadır kent ve konteyner kentlerde yaşayanların sofralarına ulaştırılmaya başlandı. Kurban bayramında bağışlananlar Ankara’da tesislerde işlenerek kıyma ve kuşbaşı olarak konservelerde yerlerini alıyorlar. İki ay sonrasında da bu konserveler elimize daha yoğun olarak ulaşacak. Biz de burada yine ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza dağıtacağız” şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ