İSKENDERUN BELEDİYESİ BİZE ÜCRETSİZ TESİS VERDİ, FATURALARI ÖDÜYOR, HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZE YER VERDİ PARA KARŞILIĞINDA!

İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş‘ın garip açıklamasına yanıt verdi.
İskenderunspor’un anonim şirketi olduğu ve bu yüzden destek verilmediğini iddia eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş‘a, Kulüp Başkanı Hakan Bolat, yasaları hatırlattı ve yeni yasal düzenleme ile tüm kulüplerin 1 yıl içerisinde anonim şirketi olacağını söyledi.

‘İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN ALDIĞIMIZ YERLERE KİRA ÖDEMİYORUZ’
Başkan Hakan Bolat şu açıklamalarda bulundu;
“Takımımızın şirket olması, sponsorluk yardımı veya Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs yardımı veya daha değişik yardım yapılmamasını gerektirmemektedir. Buna gerçekten çok üzüldüm! Tesislerimizin mülk sahibi Hatay Büyükşehir Belediyesi değil İskenderun Belediyesi’dir. Tesislerimizde saha yetmediği için HATSU’dan 2.5 dönümlük bir yer kiraladık. Kira kontratları da buradadır. Biz buraya her ay 17-18 bin TL kira ödüyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, gazetecilerin gözlerinin içine baka baka yalan konuşuyor. İskenderun Belediyesi’nden aldığımız yerlere kira ödemiyoruz. Elektrik ve su faturasını, İskenderun Belediyesi ödüyor. HATSU bize 2.5 dönümlük yer verdi ama para karşılığı.

‘YALAN KONUŞMASINLAR’
Nardüzü’nde bize verilmeyen tesis. Yıllardan beri atıl bir saha var. Bu sahayı bize verin dedik. 2.5 saha ve bir bina projesi hazırladık. Arsuz Belediyesi bize dedi ki bu sahasının bir tanesini Nardüzü’ndeki sporculara vereceksiniz. Bina için de sizden kira alacağız. Ben de dedim ki kendi cebimden yapıp size nasıl vereyim. Sahayı sporculara 2-3 saat antreman için verelim. Gelsinler antreman yapsınlar dedim olmaz dediler. Biz de bu projeden vazgeçtik. Vazgeçme sebebimiz ise verelim ama vermeyelimler oldu. Buna da şahitim İTSO Başkanı Levent Yılmaz’dır. Yalan konuşmasınlar, bize hiçbir yer verilmedi.

‘EKÜRİYE ÇOK ALIŞMIŞSINIZ’
Kabul edersiniz veya etmezsiniz Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel, İskenderunspor’un Onursal Başkanıdır. Siz nasıl Hatayspor’un Onursal Başkanıysanız, Abdulkadir Özel’de İskenderunspor’un Onursal Başkanıdır. Her ne kadar sizin gibi futbolcularla imza atmasalar da İskenderunspor için elinden geleni yapmaktadır ve Hatay Milletvekilidir.
İkincisi ise İskenderun’un Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’dır. Belediye Başkanı ve Milletvekiline eküri demenizi bir türlü anlayamadım. Siz çok ekürilerle dolaştığınız için eküriye çok alışmışsınız.

‘BİZE STADI VERMEK İSTEMEDİNİZ’
Hatayspor Antakya‘nın takımıdır. Hiçbir zaman Hatayspor‘u bütün Hatay‘ın takımı yapamayacaksınız. Sebebi de sizin tutumlarınızdır.
Stat kirası? Hayır dediniz Gençlik ve Spor Bakanlığı aldı. Bakanlık size o stadı tahsis etti. Oranın kirasını ödüyordunuz. Bizden kira bedeli olarak önce 100 Bin TL istediniz, sonra 70 bine sonra 50 bine düşürdünüz. Bize stadı vermek istemediniz, hiçbir şekilde vermek istemediniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı size dayatma yapınca stadı bize kiralamak zorunda kaldınız.”