DEPREMZEDE İŞ İNSANI FUAT TOSYALI, GÖNÜLLERİN KAHRAMANI

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” listesinde 2. sırada yer aldı. 834 milyon TL’yi aşan bağışlarıyla her alanda etkili yardımlarda bulunan Fuat Tosyalı, ayrıca yıkıcı depremin yaşandığı Hatay’da ilk günden bu yana 100 milyon liradan fazla yardımda bulundu.

FELAKET YILINDA İYİLİĞİN ÖNCÜSÜ OLDU
Türkiye, 6 Şubat’ta büyük bir acıya uyandı. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle on binlerce kişi hayatını kaybetti. Yüz milyar doları aşan maddi kayıp meydana geldi. 2023, izleri çok uzun süre silinmeyecek bir felaket yılı olarak hafızalara kazındı. Bu süreçte öne çıkan bir diğer unsur yardımseverlik oldu. Türk halkı ve gönlü zengin iş insanları ani gelişen bu yıkıcı afede de elinden gelen tüm desteği verdi ve adeta seferber oldu.

Capital Dergisi, bu yıl 11’inci kez “Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” listesini hazırlarken ortam böyleydi. Bu yıl hazırlanan listedeki bağış rakamları 2022 yılına ait. Yeni deprem yardımlarını kapsamıyor. Ancak 2022 yılında da yangın ve sel gibi pek çok afete yapılan yardımları içeriyor. Listenin zirvesinde bu yıl ikinci sıraya yükselen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 900 milyon liraya ulaşan bağışlarla Türkiye’nin eğitimden sağlığa, spordan sanata, toplumsal konulardan afetlere kadar destek gereken her alanda etkili yardımlarıyla ön plana çıkıyor.

‘ÖZEL HİSSETTİRDİ, SORUMLULUĞUMUZU ARTIRDI’
Fuat Tosyalı aynı zamanda depremzede bir iş insanı! Hatay ve Osmaniye’deki tesislerinde maddi kayıpların ötesinde çok fazla can kaybeden Tosyalı, Türkiye’nin aynı zamanda gönlü zenginliğiyle zirveyi zorlayan in insanı olarak dikkat çekiyor.
Fuat Tosyalı açıklamasında, “Gönüllerin kahramanlığına layık görülmek hem çok özel hissettirdi hem de sorumluluğumuzu bir kat daha artırdı. Bizi bu mertebeye yücelten herkese gönülden sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Bu güzel ülkenin canlarına, geleceğine değer yaratmaya devam diyorum!”
Haber: Yılmaz AKPINAR