BELEN’DE YİNE CİĞERLERİMİZ YANDI!

Hatay’ın Belen ilçesinde büyük bir orman yangını çıktı. Yangın, bölgedeki yerleşim yerlerine de zarar verirken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Bahçe temizliğinden yangının çıktığını düşünüyoruz’ dedi.
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise, yaklaşık 12 evin yangından etkilendiğini duyurdu. Aynı gün, Gülpınar ve Soğukoluk Mahallesi’nin tedbir amaçlı tahliye edildi.
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, Cırtıman’da İskenderun Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Salonu’nun açılışını iptal ederek, yangın yerine gitti, çalışmalara katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, “Hatay Belen’deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimiz havadan ve karadan etkin müdahalede bulundu. Orman yangınlarının yüzde 90’ından fazlasının insan hatasından çıktığını söylüyoruz. Bu da onlardan bir tanesi. Vatandaşlarımızın anız yakmasından kaçınmalarını istirham ediyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜL, YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI
Hatay’ın Belen ilçesinde orman yangınına Belediye Başkanı İbrahim Gül de müdahale etti. Yangın yerinde elinde tırmık, kürek söndürme çalışmalarına katılan Başkan Gül, “Yaklaşık 12 ev yangından etkilendi. Ekipler müdahale ediyor. Yerleşim yerleri güvenlik altında. Çalışma bölgesindeyim. Ben yangını kontrol altına alacağımıza inanıyorum” dedi.