Yapamıyorsanız Bırakın!

İskenderun’da depremzede vatandaşlar, mahallerinde 20 gündür suların kesik olması nedeniyle perişan olduklarını, ellerinde bidonlarla bir araya gelerek “Suyumuzu versinler, yapamıyorlarsa istifa etsinler” diyerek HATSU’ya tepki gösterdiler.

İskenderun İsmet İnönü mahallesinde belirli sokaklarda yaklaşık yirmi gündür su olmadığını belirten vatandaşlar perişan olduklarını dile getirerek ellerinde bidonlarla bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

‘HATSU’DA KİMSEYE ULAŞAMIYORUZ’
Deprem sonrasında evlerinde olan ve çadırlarda konteynırlarda kalan az hasarlı evlerine taşınarak hayatlarını normale döndürmek için çaba harcadıklarını ifade eden mahalleli, “Yaz günü susuzluk canımıza tak etti. Temizlenemiyoruz, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı HATSU’da yetkili kimseyi bulamıyoruz” diyerek tepki gösterdiler.

‘BİLENLER YAPSIN!’
HATSU yetkililerini defalarca aradıklarını yıkımdan dolayı boru patlağı, vana arızası gibi gerekçelerle suların bir türlü akmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, “Yaşamaktan bıktık. Depremden kurtulduk susuzluktan ve hastalıktan öleceğiz. Günlerdir bizi susuz bıraktılar. Halen çözüm yok. Biz kimseden aş, ekmek para istemiyoruz sadece parasını ödediğimiz suyu istiyoruz. Görevini yapamayanları istifa etsinler” dediler.

İsmet İnönü Mahalle Muhtar azası Behiye Uyumaz ile Mahalle muhtarı Engin Aktuğ ise, insanların perişan olduğunu yetkilileri aramalarına rağmen bugüne kadar bir çözüm bulunmadığını belirterek, “Mahalle sakinlerim arıyor çare çare diyor. Ben elimden geleni yapıyorum ama bir türlü HATSU bu işi çözemedi. Bilmiyorlarsa bıraksınlar bilenler yapsın.”