Türk Kızılay İskenderun Şubesi ve HEM Öğretmenleri, Depremzedelere Şifa Oldular

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay’da, Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle öğretmenlerinin dikimini yaptığı çarşaf ve nevresim takımları çadır ve konteyner kentteki depremzedelere ulaştırılıyor.
Halk Eğitim Merkezinin depremzede öğretmenleri, kendileri gibi depremzede vatandaşlara yardım için Kızılay İskenderun Şubesiyle işbirliği çerçevesinde çalışma yürütüyor.

’GÜNDE 1000’İ AŞKIN NEVRESİM, ÇARŞAF TAKIMI ÜRETİYORUZ’
Çarşaf ve nevresim takımı dikerek ihtiyacı olan depremzedelere yardımda bulunduklarını belirten Halk Eğitim’de koordinatörlük yapan öğretmen Engin Çapo “Buranın kuruluş amacı depremzede vatandaşlara yardımcı olmak için kurs amacıyla yola çıktık. Sonrada temel ihtiyaç olan bu nevresim çarşaf yastık üretimi için arkadaşlarımızı topladık. Burada 25‘e yakın, İskenderun Halk eğitim bünyesinde görev yapan giyim ve el sanatları öğretmenleri, aynı zamanda depremzede olan öğretmen arkadaşlarımız bulunuyor” dedi.

Atölyelerinde mevcut çadır ve konteyner kentlere gerekli olan çarşaf yastık ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını ifade eden Engin Çapo, bazı günde 850-900 gibi adet, takım olarak da 250-300’e yakın nevresim, çarşaf takımı ürettiklerini söyledi.

TÜRK KIZILAYI 28 BİNE YAKIN NEVRESİM TAKIMI DAĞITTI
Kızılay’ın dağıtımını üstlendiği çarşaf, nevresim takımı, hijyen ve gıda ürünlerini depremzedelere ulaştırma çalışmaları sürüyor. Atölyeye gelemeyen depremzede vatandaşlar içinde muhtarlara teslim edildiğini aktaran Kızılay İskenderun Şube Müdürü Seden İlhan “Halk eğitim merkezi ile beraber yaptığımız bir iş protokolü çerçevesinde yapılan nevresimleri çadır, konteyner kentlerimize dağıtım yapıyoruz. Son 3 aydır 28 bine yakın nevresim takımı dağıtımı yaptık. Bazı çadır ve konteyner kentlerimizde yemek çıktığı için gıda dağıtımımız yasak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız da mahallelerimize ve muhtarlara dağıtım yapıyoruz. Hiç ulaşamayan vatandaşlarımız birebir zaten listeden isimlerini bularak arayarak şubemize çağırıyoruz, şubeden dağıtım yapıyoruz. Son 10 gündür de şuana kadar 650 vatandaşımıza hijyen, gıda nevresim takımı olarak dağıtım yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

KURS OLARAK BAŞLADI, DEPREMZEDELERE ŞİFA OLDULAR
Kızılay ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortak protokolü çerçevesinde kurulan atölyede gönüllü olarak çalışan depremzede öğretmenler, daha sonra aynı yerde kurs çalışmalarını da devam ettiriyor.
Depremzede öğretmenler, kendileri gibi depremzede vatandaşların temel ihtiyaçlarının giderilmesi için canla başla çalıştıklarını belirten Genel koordinatör Oya Sucu da “Biz depremin ilk günüden beridir ilk haftalardan beri öğretmen arkadaşlarımız kurs olarak başladık. Sadece çarşaf üretimi yapamadık biz ilk etaptan beri çadır kentlerde kalan depremzede vatandaşların tadilatlarında yaptık. Aslında çalışmalarımız her gün sabah 09.00’dan 16.00’a kadar devam ediyor. Biz bunu kurs olarak değildi depremzedelere yardım etmek için buradayız. Hiçbirimizin para talebi yoktu. İlk etapta biz kıyafette yaptık, ürettik kıyafet dağıtımı da yaptık. Kumaşlarımız Kızılay ve kaymakamlıktan geldi, sonra çarşaf nevresim takımı üretmeye başladık” şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ