Mustafa Çöloğlu: “Yıkılmış Olan Dükkânları Ayağa Kaldıracağız!”

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, insanların barınma sorunlarını giderilme çalışmalarıyla birlikte esnafın da konteyner çarşılarla, yıkılmış dükkanlarının ayağa kaldırılabileceğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 11 ili etkileyen Hatay’da da büyük yıkıma neden olan, 50 bini aşkın insanı yaşamdan koparan, konutları, işyerlerini yerle bir olmasına neden olan yüzyılın felaketinin üzerinden geçen süreçte yaralar sarılmaya çalışılıyor. Deprem bölgelerinde kurulan çadır ve konteyner kentlerde yaşamın devam ettiği İskenderun’da birçok kurum, kuruluş, dernek, sendika ve Odanın da bulunduğu yerler yıkıldı. Kurum kuruluş, dernek, sendika ve Odalar faaliyetlerine konteyner kentlerde devam ediyor.

‘BİRÇOK YERDE ÇALIŞMA VAR’
Kendilerinin de faaliyetlerine konteynerde devam ettiğini belirten İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, “Şimdi tabi bu artık barınma sorunu halledilmeye çalışıldıktan sonra, bir tarafından da esnaflarımızın iş yerlerine devam etmesi gerekiyor. Şimdi konteyner çarşılar yapılmasıyla ilgili çalışma başladı” dedi. İskenderun kaymakamı ve koordinatör kaymakam ile birlikte güzel bir diyalog içerisinde konteyner çarşı projesinin yürütüldüğünü ifade eden Oda Başkanı Çöloğlu “Semt dolmuşları toplanma durağının olduğu yerde bir yer yapıldı. Orada genellikle konteyner olduğu için ve orasının çok rağbet görmese de bizim esnaflarımız açısından bazısı ofis olarak kullanacak veya işte home ofis olarak kullanacak olan esnaflarımızın işini, burada görebilir. Yıkılan Büyük Çarşı iş hanının yerinde de bir çalışma var, yaklaşık 98 konteyner çarşı, esnaf için dükkan yapılıyor. Bunlar ilk etapta oradaki esnaflarımıza verilmesi düşünülüyor. Geri kalanı da çevresindeki esnaflara merkezde ki esnaflara dağıtılacak. Onun dışında yine eski TEDAŞ’ın yıkılmış olan yerinin arka yerinde bir çalışma var. Ontur otelin orada ki 38 adet konteyner işyeri yapılması düşünülüyor” diye konuştu.

AÇIK ESNAF AVM’Sİ..
Bu çalışmalarda amacın esnafa konteyner dükkan kazandırma olduğunun altını çizen Çöloğlu “Öncelikli olarak işyeri yıkılmış ya da ağır hasarlı olan esnafların hiç birinin boşta kalmasını istemiyoruz. İş yeri sahibi yapmaya çalışıyoruz. Bununla ilgilide iyi bir çalışma içerisindeyiz. Kaymakamlıkla beraber esnafımızla birlikte kapalı çarşı türünde, açık esnaf AVM’si, bir konuma getirebileceğimizi, oraya daha çok insanın ziyaret etme ihtimalinin olduğu düşünüyorum. Esnaflarımız için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapmaktayız. İşyeri yıkılmış olan esnaflarımız ağır hasarlı esnaflarımız ilk öncelikli olacak ve çoğu yerde kurayla belli olacak. Büyük Çarşı İşhanı’nda kendisi esnaflarına öncelik tanınacak, sonra çarşı merkezlerinde olan esnaflarımıza kurayla belirlenecek. Hep birlikte ayağa kalmaya çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ