Milletvekili Şefik Çirkin, ‘Hatay; Sinek, Böcek İstilasına Uğradı’

İyi Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay’ın sinek ve böcek istilasına uğradığını belirterek, “Enkaz şartları, depremden dolayı bazı belediyelerin mağduriyeti bunda önemli etken olmuştur” dedi.

‘GÜN BAHANE ÜRETME GÜNÜ DEĞİLDİR’
Milletvekili Şefik Çirkin, “Ancak belediyeler olsun, diğer resmi kurumlar olsun birbirini göreve davet edecek yerde oturup meseleye çare aramalılar. Gün bahane üretme günü değildir. Hükümette başta Hatay Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm (özellikle deprem gören) belediyelere ilave imkan sağlamalıdır. Vatandaş perişandır, sokağa çıkılacak hal kalmamıştır. Halkın dayanacak gücü yoktur, zaten yeteri kadar derdi vardır. Konteyner ve çadır şartları daha da zorlaştırmaktadır. 50 defa söyledik, Prefabrik Ev diye diye dilimizde tüy bitti, adeta. Bize de ne düşüyorsa, kurumlar bizden ne istiyorsa hazırız” açıklamasında bulundu.

‘YA KİRA YARDIMI YAPIN YA DA PRAFEBRİK EV’
Milletvekili Şefik Çirkin ayrıca, “Hatay’a tayin olan memurların çoğu (Özellikle deprem ilçelerindekiler) hemen bölgelerinde bir iktidar vekili bulup tayin istemekteler. Çünkü ev kiraları uçmuş ve bir memurun ödeyeceği düzeyde değil. Ayrıca sağlam ev bulmak da zor” dedi.

Milletvekili Çirkin, “Deprem olmayan bölgelerde de yığılma olduğundan kiralarda durum aynı. Çare ya yeterli oranda kira yardımı ya da her zaman söylediğimiz gibi prefabrik ev. Hükümet buna neden kulağını tıkıyor anlamış değiliz. Artık seçim bitti, güven tazelediler daha neyi bekliyorlar? İnsanlar umudunu kaybederse bulunduğu yere yerleşir. Özellikle Antakya’yı yeniden yaptığınızda şunu bilin ki, Antakyalı bulamayacaksınız. Lütfen ama lütfen biraz elinizi çabuk tutun” diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR