MELEK BERİA ÖZER DEPREME RAĞMEN İNANMAKTAN VAZÇEMEDİ, LGS’DE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bülent Özer’in, İskenderun Bilfen’de okuyan biricik kızı Melek Beria Özer, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puanla birinci olma başarısı gösterdi. Tıpkı 2019 yılında yine LGS Türkiye birincisi olan abisi Bekir Arda Özer gibi, İskenderun’a büyük bir gurur yaşatan Melek Beria Özer başarısının sırrını; planlı çalışmak ve kaliteli soru çözmekten geçtiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023 Liselere Geçiş Sınavı’nın sonuçlarını açıkladı. Bilfen Ortaokulları 8’inci sınıf öğrencilerinden sınava giren 1754 öğrencinin arasından 23 öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye şampiyonu oldu. AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bülent Özer’in biricik kızı Melek Beria Özer’in tam puan alarak elde ettiği başarı, ailesini gururlandırdı.

‘HEDEFİMDEN HİÇ KOPMADIM’
Melek Beria, sınava hazırlanırken çalıştığı sistemi şöyle açıkladı;
“8 yıldır Bilfen öğrencisiyim. Okulumun programı zaten sınava sistem olarak hazırladı. Alt yapım hazırdı. Ben ileve olarak bol deneme sınavı çözdüm yani sınavın provasını bol bol yaptım. Tüm zamanımı çalışarak da geçirmedim, dinlenmek ve güzel vakit geçirmek için de zaman ayırdım. Ve cep telefonumu senenin başında bıraktım. Cep telefonun odaklanmayı zayıflattığını düşünüyorum. Bir de benim çok küçük yaşlardan beri bir hedefim vardı. Hedefim Robert Kolejine girmekti. Abimin 2019 LGS’sinde Türkiye birincisi olması ve Robert Kolejinde okuyor olması da beni kamçıladı. Tabii “Acaba başarabilir miyim?” diye de düşündüğüm zamanlar da oldu. Ama inanmaktan hiç vazgeçmedim. Depreme rağmen..”

‘DEPREMDEKİ KAYIPLARIMIZ BİZİ PSİKOLOJİK AÇIDAN ÇOK YORDU’
Melek Beria Özer, yaşadığı zorluklara rağmen nasıl motive olduğunu da şöyle anlattı;
“Bu süreçte aslında ben çalışmalarımı ikiye ayırabilirim biri depremden öncesi biri depremden sonrası olmak üzere. Deprem aslında benim hayatımda çok büyük değişikliklere yol açtı. Depremde pek çok arkadaşımızı kaybetmemiz, o enkazları görmek ve içinde yakınlarınızın yaşadığı evlerin yıkıldığını görmek bizi psikolojik açıdan çok yordu. Ve uzun süre kendimize gelemedik çoğumuz. Ben de bu süreçte umudu kaybetmiştim ama öğretmenlerim ve ailem çok yardımcı oldu. Ben 8 yıllık eğitim hayatımı İskenderun Bilfen’de geçirdim ve hiç farklı bir okula yerleşmedim yani 8 yıldır eğitim aldığım bir okuldan ve arkadaşlarımdan ayrılmak çok zor gelmişti İskenderun Bilfen bana her anlamda çok şey kattı. Oradaki bütün öğretmenlerime buradan çok teşekkür ederim. Ben Bilfen Çamlıca’ya geçtim depremden sonra bana destek olan ve bana eski okulumu aratmamaya çalışan bütün öğretmenlerime de çok teşekkür ederim.”

‘SINAV STRESİNİ YÖNETEBİLMELİLER’
Melek Beria, sınava seneye girecek öğrencilere ayrıca önerilerde bulundu. Özer, “Öncelikle kendilerine bir hedef belirlemeliler. Her deneme sınavında sanki gerçek sınava giriyormuş gibi hissedip bunun provasını yapmalılar. Kendilerine ders dışı zaman da ayırmalılar. Sınav stresini yönetebilmeliler. Burada okul ve öğretmenlere de çok iş düşüyor. Ben çok şanslıydım. Öğretmenlerim benimle çok güzel bir bağ kurdu. Onlar tarafından çok sevildiğimi ve değer gördüğümü hissettim hep. Bu iletişim, insanı çok motive ediyor. Ve cep telefonunu bu süreçte unutmalılar. Cep telefonu insanı çook bağlayan ve odak değiştiren bir unsur. Ben dinlenmek için hep arkadaşlarımla sohbet etmeyi ve gezmeyi tercih ettim” dedi.

Melek Beria’nın başarısıyla büyük sevinç yaşayan Baba Bülent Özer ise, “Kızımın bu başarısı bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Ne mutlu bize ki kendisi sorumluluk sahibi bir çocuk. Bize bu mutluluğu yaşattığı için kızıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR