İçişleri Bakanı Yerlikaya “Topyekün Seferberliğimiz Devam Ediyor”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi. Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’na atanan Yerlikaya’yı, Hatay Havalimanı’nda AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk, milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Kemal Karahan, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve belediye başkanları karşıladı.

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile birlikte Hatay’a gelen Bakan Yerlikaya, AFAD merkezinde düzenlenen toplantıya katılarak, ardından kent genelinde ziyaretler gerçekleştirdi. Bakan Yerlikaya, “6 Şubat’ta meydana gelen Yüzyılın Felaketi’nin 126’ncı günündeyiz. O günden bugüne el birliğiyle yapılanları yerinde incelemek ve Hataylı kardeşlerimizle hemhal olmak için buradayız. Biraz önce koordinasyon toplantımızı yaptık. Öncelikli amacımız geçici barınma merkezlerimizde, çadırlarımızda kalan vatandaşlarımızı en kısa zamanda konteyner kentlerimize taşımak ve bir an önce kalıcı konutlarımızın inşasını tamamlamak.

Kabinemiz kurulduktan sonra, tüm bakan arkadaşlarımızla birlikte bölgedeki çalışmaları yerinde inceliyoruz. 126 günden devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz el ele verdik; kardeşlik ruhuyla yaralarımızı sarmak için canla başla çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bugüne kadar emeği geçen, gayreti olan arkadaşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Allah’ın izniyle, bütün şehirlerimizi yeniden çok daha güzel, çok daha sağlam bir şekilde inşa edeceğiz. Tüm bu sürecin an be an takipçisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta dile getirdiği gibi, medeniyetimizden ilham alacak, yatay mimariden asla taviz vermeyeceğiz. Hiçbir endişeniz olmasın; yeniden sıcak yuvalar, ticarethaneler ve sosyal donatılar inşa edeceğiz. Evlerimizin ocağı yeniden tütecek.

11 şehrimiz asrın felaketini yaşayan hiçbir ilçe ve köyümüz boynu bükük kalmayacak. Yeniden göz kamaştıracaklar. Siz bize güvendiniz. Emaneti bize teslim ettiniz. Güveninize layık olacağız. Türkiye Yüzyılı işte bu güven üstünde yükselecek. Bizi, bu güven geleceğe taşıyacak ve yaralarımızı saracak. Bu güven bizi birbirimize bağlayan en sağlam damardır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, makamları âli olsun. Tüm yaralı vatandaşlarımıza da Rabbim acil şifa versin. Sık sık bir araya geleceğiz. Çünkü hep söylediğimiz bir şey var: ‘Yaralarımızı hep birlikte, el birliğiyle saracağız” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ