Deprem Bölgesinde En Önemli Husus, Temizlik ve Hijyen

Yüzyılın felaketine neden olan 6 Şubat depremleri sonrasında deprem bölgesi Hatay’ın İskenderun ilçesinde, vatandaşların eczanelerden uyuz ve bit vakalarına karşı ilaç talebinin arttığı bildirildi.

Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu ve İskenderun Eczane Teknisyenleri Başkanı Cemal Celik, yaşanan deprem sonrası, son günlerde en çok talep gören uyuz ve bit ilaçları olduğunu ifade ederek “Cildiyeden gelen reçetelerin çoğunda uyuz vakası var. Bir ailenin fertlerinden birinde bile olsa aile tamamen kullanmak zorunda çünkü bulaşıcı bir şey” dedi.
Deprem sonrası çadır ve konteyner kentlerde yaşamak zorunda kalan depremzede vatandaşlara önerilerde bulunan Eczane Teknisyenleri Başkanı Cemal Celik, “Önce hijyen ilaçtan da önemlisi hijyen… Temizliğe ve hijyene dikkat etmedikten sonra, ilaçların kullanılmasının da bir faydası yok. Bit vakalarında aynı şekilde temizlik ve hijyene dikkat edilmezse 6 ay tedavisi var. Çadırda ve konteynerde kalan vatandaşlar olarak elinizden geldiği kadar temizliğe ve hijyene çok hassas davranın. Gelen yetkililere bunu anlatın en önemlisi temizlik ve hijyen” diye konuştu.