Belen Kaymakamlığı’nın Ortak Olduğu Erasmus+ “DIGITAL YOUTH” Adlı Projenin Kapanış Toplantısı Romanya’da Gerçekleşti

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Belen Kaymakamlığı ortaklığında Romanya’dan ASALT- Asociata Sociala a Lucratorilor de Tineret Derneği koordinatörlüğünde Erasmus+ Gençlik Alanında Küçük Ölçekli Ortaklıklar kapsamında “DIGItal youTh” projesinin kapanış toplantısı 20-21 Haziran 2023 tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te yapıldı.

Projeye Belen Kaymakamlığı’nı temsilen Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, İngilizce Öğretmenleri Suham Şamlı ve Fatma Ünal katıldı.
Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve dijital araçların kullanımına yönelik olan projenin 01 Şubat 2022’de başladığını belirterek, proje süresi içerisinde öğretmen ve öğrencilerin teknolojiyi etkili ve verimli biçimde kullanabilmeleri için çalışmalar yapıldığını; ayrıca, Eylül ayında Romanya’da Türkiye’den 6 öğretmen, Romanya’dan 8 gençlik çalışanının katılımıyla 5 günlük eğitim kursu düzenlendiğini, kurs sonrası katılım sağlayan kişilerin kendi bölgelerinde gençlerin dijital araçları öğrenmeleri için eğitimler düzenlediklerini belirtti.

Projenin ve fikri çıktıların tanıtımının yapılacağı çoğaltıcı etkinlikler kapsamında Temmuz ayında Türkiye’de kapanış toplantısının yapılacağı bilgisini de açıkladı.
Gençlerin teknoloji kullanımı alanında ihtiyaçları analiz edilerek oluşturulan “Digital haritalama” adlı rapora ve sınıf içinde öğretmenlerin kullanabileceği uygulamalara https://digityouth.com web sitesinden ulaşılabilecektir.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “Erasmus+ projelerinin kültürlerarası benzerlik ve farklılıkları keşfetmek, karşılıklı saygı ve hoşgörü bilincini geliştirmek adına, farklı kültüre ait bireylerin birbirini tanımaları, kültürlerarası farkındalıklarını arttırmaları, gelişen dijital ortamı takip ederek kendini geliştirmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bu eğitimler, ülkemize ve proje ortağı ülkelere de katma değer sağlamaktadır. Projelerden sorumlu Koordinatörümüz Yeliz Sevim’e, ev sahibi Cristi Florescu’ya, katılımcı öğretmenlerimize ve emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.