Belen Halilbey Mahallesi Doğal Gaz’a Kavuşuyor

Göreve geldiği günden bu yana Belen ilçesinin çehresini değiştiren Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, uzun uğraşların ardından Halilbey mahallesine doğalgaz hizmetini getirmeyi başardı.
3000 konutun faydalanacağı ve AKSA Gaz tarafından yapılan çalışmamanın ilk kazması, sade bir törenle gerçekleşirken, Belen Kaymakamı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, daire müdürleri ve belediye çalışanları, programda hazır bulundu.

YATIRIM MALİYETİ 53 MİLYON LİRA, 3 AYDA KULLANIMA HAZIR
Açılış konuşmasını yapan Hatay-Osmaniye AKSA Gaz Bölge Müdürü Serhat Kasapoğlu, “6 Şubat depreminden sonra şehrimizde yaşadığımız yıkımın ardından AKSA Gaz olarak bütün ilçemizde tüm ekibimiz, AFAD ve yerel yönetimimizle birlikte gaz akışını hızlı bir şekilde sağladık ve şirket olarak yatırımlarımıza hız kesmeden de devam ediyoruz.
Bugün ise Belen ilçemiz Halilbey mahallemizde 40 km’lik, yatırım maliyeti olarak ise 53 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Allah’ın izniyle 3 ay içerisinde vatandaşlarımız gaz kullanımına başlayacak. Ben bizlere destek olan sayın Kaymakamımıza ve Belen Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bizlere çok destek oldular. İnşallah kazasız belasız bu yatırımızı tamamlamayı Rabbim nasip eder” ifadelerini kullandı.

‘BERABER ÇOK ÇALIŞTIK’
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül konuşmasında ise; “Kıymetli dostlar bugün Halilbey mahallemizi doğalgaza kavuşturmak için ilk çalışmayı hep birlikte atacağız. Sayın müdürümüzün de bahsettiği gibi 3-4 ay sonra inşallah önümüzdeki kış ayında, mahalle sakinlerimiz doğalgazlarını artık kullanmaya başlayacak. Bizler uzun bir zamandan beri AKSA gaz bölge müdürümüz Serhat Kasapoğlu’yla beraberce çalıştık ve Halilbey mahallemizde bu ihtiyacın bir an önce giderilmesi için elimizden geleni yaptık ve bismillah diyerek bu gün başlıyoruz. Allah’tan kazasız belasız bir an önce bitirmek nasip olur inşallah.
Vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz bir sözü de yerine getirmekten mutluluk duyacağız. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve AKSA Gaz ailesine, bu noktada bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Mahmut Sami Yılmaz’a, Mahalle Muhtarımız Ekrem Kaplan’a ve siyasi parti temsilcilerimize çok çok teşekkür ediyor, böylesine olumlu bir projeyi hayata geçirdiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘DAHA TEMİZ DAHA GÜZEL BİR ŞEKİLDE ISINACAKLAR’
Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ise selamlama konuşmasının ardından yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;
“Bu gün Belenimizin üst mahallesi olan Halilbey mahallemizde doğalgaz çalışmasının ilk kazmasını vuracağız. Artık mahalle sakinlerimiz kış aylarında daha temiz daha güzel bir şekilde ısınacaklar. Böylesine anlamlı bir yatırımın gelmesi bizler için büyük bir mutluluk. AKSA Gaz müdürümüz ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ülkemiz anlamında da doğalgaz konusunda büyük bir çaba içerisindeyiz, bunların bir örneği ise Karadeniz’de bulunan doğalgaz kaynakları. Artık Türkiye yaptığı çalışmalarla dünyada örnek bir ülke olmaya başladı. Bizler artık enerji kaynaklarının ne kadar önemli bir konuma geldiğinin farkındayız. Enerjide söz sahibi olursanız, dünyada da söz sahibi olursunuz. Öncelikle Belediye Başkanımıza ve ekibine yaptığı özverili çalışma nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyor, ilçemize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum.”
HABER MERKEZİ