‘PLAY OFF’TA ANKARA DEMİR SPOR İLE TEK MAÇ YAPACAĞIZ, SEYİRCİ BASKISINA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR’

İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat, 2022-23 futbol sezonundan turuncu mavili ekibin, üç önemli faktöre ve yaşadığı krize rağmen başarıyla çıktığını, 1. Lige çıkma mücadelesini büyük bir inançla sürdürdüğünü söyledi.

Sezonu değerlendiren turuncu-mavili kulübün başkanı Hakan Bolat “Stadın olmaması bizi çok yordu. Muhtemelen deprem olmasıydı, stat yetişirdi ve oynardık. Seyirci baskımız ile şampiyonluk gelebilirdi. Fakat depremin olması bizim bütün planlarımızı alt üst etti” dedi.

Yüzyılın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde ölenlere başsağlığı dileyen İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat “En azından 2. yarı son 10-12 maçı kendi evimizde oynasaydık şuanda durum farklı olurdu. Stadımızın olmamasına, depreme rağmen bizi başarılı buluyorum. Buca maçında şanssız goller, kötü bir hakem, maalesef ikinci olmamızı engelledi. Ama bunda da bir hayır vardır. Biz yine Play Off’ta elimizden gelen ne varsa yapacağız. Bir de bazı oyuncularla biraz sıkıntı yaşadık. Bu da bizi olumsuz etkiledi. Bence 2022-2023 sezonunu İskenderun Spor 26. yıl sonra 2.lige çıktı. Sezonda bayağı şansız ve kötü günler geçirdik. Burada birinci etap stat sorunu, ikinci etap oyuncularla anlaşma krizleri, üçüncü etap deprem sorunuyla karşılaştık” diye konuştu.

Deprem sonrası kaliteli bir kadro kurduklarını ancak, maalesef bu kadronun oturmasının da son 15 maça yansıdığını vurgulayan Hakan Bolat “Direkt rakiplere yenildik şansız bir şekilde ama yine de bugün geldiğimiz noktaya bakacak olursanız ligi 3. bitirdik. Trabzon Hekimoğlu ve Van gibi büyük bir camianın üzerinde Ligi tamamladık, şuan da skor avantajı bizde. Play Off’ta Ankara Demir spor ile tek maç yapacağız. Rakibimiz çok iyi, çok koşan ve dirençli bir rakip, o yüzden seyirci baskısına çok ihtiyacımız var. Pendik stadında; tek maç olacağından bir avantaj, aynı zamanda kendi evimizde olduğu için… İkinci maçı büyük ihtimalle Trabzon, Van Hekimoğlu arasındaki kazananların, kazanlarıyla oynayacağız. Ya Trabzon’a ya da Van’a gideceğiz. İkinci maçımızı da kendi sahamızda oynayacağız. Ondan sonra yarı finalde Buca ile oynayacağız. İlk maç İstanbul’da ikinci maç Buca’da oynanacak. Buca bizden puan olarak daha iyi olduğu için avantaj Buca’ya geçiyor. Tabi bizim için sorun değil, iyi futbol oynayan, ofansif futbol oynayan bir takımız. Şehrimizi ve seyircimizi arkamıza alıp yenmek, finale çıkmak istiyoruz. Finale de çıkarsak hangi takım gelirse gelsin yeneceğimize inanıyoruz. Burada önemli olan öncelikle kendi turumuzu atlatmak, çünkü bizi bekleyen 5 tane daha maç var” şeklinde konuştu.

İstanbul’da takımın motivasyonu uğruna her şeyi yaptıklarının altını çizen Başkan Bolat şunları söyledi: “15 Hazirana kadar inşallah devam eder, eğer ederse bu final maçına çıkacağız demektir. Büyük bir destek bekliyoruz. Maddi ve manevi şehirden iyi bir reaksiyon bekliyoruz. Taraftarımızın desteği ile ben 1.lige çıkacağımıza inanıyorum. Çünkü biz bu sene kalplerin şampiyonu olduk. İnşallah başarılı olacağız ve kupayı İskenderun’a getireceğimize çok ümitliyiz. İskenderun sporu hakkettiği yerlere geçireceğiz.”