SÜHEYLA SULTAN GEMİSİNDE 1500 KİŞİ KONAKLAYACAK, BİR GEMİ DAHA GELİYOR!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve ve Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ile birlikte İskenderun Limanı’na demir atan Süheyla Sultan adlı kruvaziyer gemisinde incelemelerde bulundu. 1500 yatak kapasiteli ‘Süheyla Sultan’ gemisinde 250 kişilik derslik, halı saha, 2 oyun parkı, kreş ve anaokulu bulunuyor.

Gemide inceleme yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Bunlar daha önce Türkiye’de veya dünyanın muhtelif yerlerinde benzer bir afet yaşandığında ne tür bir barınma ihtiyacı olur diye çözüm üretmişler. Bugün de o çözümlerden bir tanesini buraya getirmiş olduk. İnşallah bir hafta sonra ikinci gemi de gelecek. Bu iki gemide toplamda 3 bin kişiyi misafir edeceğiz. Bu tarz gemiler belki de dünyada ilk defa tasarlanıyor. Sponsor hayırsever iş insanına da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Geminin 1 yıl boyunca limanda konuşlanacağı bildirildi. Başkan Fatih Tosyalı, “Büyük afetten etkilenen hemşerilerimize Kamu-Kurumlarımız ile işbirliği içinde durmadan yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.