İSKENDERUN’UN İÇMESUYU ARITMA TESİSİ YENİDEN DSİ’YE EMANET!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte, HATSU’nun talebi üzerine DSİ’nin yürüttüğü içmesuyu arıtma tesisine uzanan boruların döşenmesi, tesis bakım yenileme ve su sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.

DSİ’nin içmesuyunu şehre taşımasına yönelik ve 9 noktada sondaj çalışmasının yapıldığını aktaran Milletvekili Özel, “Biz bu çalışmaları tamamladıktan sonra HATSU ile görüşüp şehrin geneline suyun akışını sağlayacağız” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren DSİ Şube Müdürü Duran Güneş, İçmesuyu arıtma tesisinin yıllar önce HATSU’ya devredildiğini, gelinen noktada bugün itibariyle tesisin kullanılamaz halde olduğunu belirterek, “İskenderun’un içme suyu sorununu, içilebilir halde evlere taşıyacağız. Deprem nedeniyle bu sorunun çözümünü bizler üstlendik. Ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Güneş, HATSU’nun geçmişte gündeme getirdiği her sorunu çözdüklerini belirterek, boruların geçtiği 2. OSB’nin TCDD mıntıkasında işlem yapılmamasına anlam vermediklerini hatırlattı.
Güneş, “Keşke bu durum HATSU tarafından bize önceden bildirilseydi. Deprem sonrasında debisi düşen suyun akışını sağlamak üzere, yamaçtan geçirdiğimiz boruları, tren raylarının aşağısından geçiriyoruz. Yaklaşık 10 gün içinde Aslantaş Barajı’ndaki suyu içmesuyu arıtma tesisine bağlamış olacağız” dedi.

KOSKİ DESTEK OLACAK
Milletvekili Abdülkadir Özel ise “İskenderun’u susuz bırakmayacağız. Konya Büyükşehir Belediyesinin de bu çalışmada desteği olacak. El birliğiyle deprem felaketinin üstünden geleceğiz. Başka Hatay, başka İskenderun yok” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte, HATSU’nun talebi üzerine DSİ’nin yürüttüğü su sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.
Şehrin susuz kalmaması için 9 noktada sondaj çalışmasının yapıldığını aktaran Milletvekili Özel, “Biz bu suyu çıkardıktan sonra HATSU ile görüşüp şehrin geneline akışını sağlayacağız” dedi.