CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “HATAY’I ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ!”

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte deprem bölgesi Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Tek bir vatandaşımın bile deprem yüzünden yaşadığı şehri terk etmesine gönlümüz razı değil. Ne yapacaksak burada yapacağız, neyi başaracaksak burada başaracağız. Deprem bölgesine sel olup aktık. Neredeyse yarım milyon insan deprem bölgesinde vazife üstlendi. Binlerce tır malzemeyi bölgeye gönderdik” dedi.

Erdoğan, “Şu ana kadar deprem bölgesinde 426 bin çadır kurduk, 2 ay içerisinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Bölgede inşa edeceğimiz mesken ve köy evi sayısı 650 bini buluyor. Amacımız ilk etapta bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evini tamamlayıp sahiplerine teslim etmektir” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ
Erdoğan ayrıca Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Biz can derdindeyiz, o ise yalan derdinde. Kimi aksaklıkların olmaması söz konusu değildir. Akşam yalan sabah yalan. Böyle bir iftira içerisine girilebilir mi. Şahsımın buraya gelmediğini söyleyecek kadar yalancı. 3 kez kendim geldim, arkadaşlarımla burada oldum. Her türlü gayreti göstermemize rağmen sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektedir. İnşallah burada yeni bir geleceği inşa edeceğiz. Rabbim ülkemizi daha büyük felaketlerden korusun” dedi.