BAŞKAN BEKİR ALTAN “PAYAS’IMIZA TOKİ TARAFINDAN 1362 KONUT YAPILIYOR”

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Çağlalık mahallesinde Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan 542 konutun yapım çalışmaları devam eden 2. Etap TOKİ konutları alanını ziyaret ederek yüklenici firma tarafından aralıksız sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.
Başkan Altan, TOKİ tarafından yaptırılacak olan 821 konutluk 3. Etap konutlarının ihalesinin yapıldığı müjdesini de verdi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı dileklerini bir kez daha yeniledi.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yaşanan depremlerde TOKİ tarafından Çağlalık mahallesinde yaptırılan 937 konuttan oluşan 1. Etap’taki konutlarda herhangi bir hasarın yaşanmadığını ve hak sahiplerinin rahatlıkla evlerine girebildikleri söyledi.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların yapımında zemin ve inşaat tekniğine uygun olarak inşa edildiğini belirten Başkan Altan, 2 Etap 542 konut ile 3. Etap olan 821 adetten oluşan konutların hızlıca bitirilerek hak sahiplerine ulaştırılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Bekir Altan; “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem yaralarını sarmak için verdiği talimatları yerine geliyor. TOKİ hemen sahaya inerek depremin yaralarını sarmak için şehrimize ekiplerini gönderdi. 1. Etaptan sonra 2. Etabında %10’una ulaştık. 3. Etabında zemin alımları gerçekleşiyor. Firmalarımız bir yıl içerisinde konutlarımız teslim edebilmek için canhıraş bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Şuan da ilçemizde 1362 tane konut yapılıyor. Buda ilçemizde deprem nedeniyle hasar gören konut sayımızın %25-30 fazlası ediyor. Konutların tamamlanması ile ilçemizde depremden zarar gören konut sayısından daha fazlasını vatandaşlarımıza sunma imkanına sahip olacağız. Bu çalışmalarından dolayı en büyük teşekkürü Sayın Cumhurbaşkanımıza ediyorum. Konutları inşa eden firmalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.