SURİYE TÜRKMEN MECLİSİ BAŞKANI TÜRKHAN BAYIR BUCAK TÜRKLERİ DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Suriye’de birçok bölgelerinde yaşayan Türkmenlerin oluşturduğu Meclisin Başkanı Muhammed Türkhan Hatay’ın İskenderun ilçesinde Bayır Bucak Türkleri Derneği’ni ziyaret etti.

‘BİN YILDIR BU COĞRAFYADAYIZ, OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Bayır Bucak Türkleri Derneği Başkanı Garip Şandır ile yönetimi, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Muhammed Türkhan’ı Başkan yardımcısı Muhammet Kömürcü’yü çiçekle karşıladı. Dernek Başkanı Garip Şandır, Suriye’nin birçok bölgelerinde yaşayan Türkmenlerin oluşturduğu meclisin başkanını konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu Meclis Türkmenlerin tekrar dönüşleri, Türkiye’deki problemleri ile ilgili dış İşlenirinde muhatap kabul edilen bir meclis. Bu meclis buradaki Türkmenler ve buradaki yetkililer, idare amirleriyle görüşerek Türkmenlerin meselelerini, ihtiyaçlarını taleplerini yerinde tespit etmek için Hatay’a ziyarete geldi” dedi.

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN DESTEĞİ İLE BAŞARACAĞIZ’
Suriye Türkmen Meclisinin 2013 yılı mart ayında kurulduğunu belirten Başkan Muhammed Türkhan “Amacı unutulmuş Suriye Türkmenlerinin haklarını, kurulacak Suriye Cumhuriyeti anayasal haklarını yeniden almak, anayasa yazdırmak, bu davayı hep beraber derneklerle, STK’larla Bayır Bucak Türkmenleri, içerdeki Türkmenlerle beraber yürüteceğiz. İlk hedefimiz şuydu; Suriye Türkmenlerinin, bir sıkıntısı vardı maalesef bunu bütün Suriye halkı yaşadı, bir araya gelmeleri yasaktı, ilk başta Suriye Türkmenlerini birbirleriyle tanıştırdık, onu başardık. Bundan sonraki hedefimiz Suriye ile ilgili platformlarda herhangi bir masada Suriye Türkmenlerinin haklarını savunacak bir duruma getirmek istiyoruz. Uluslararası arenada bütün masalarda Suriye Türkmenleri olacak, İnşallah hedefimiz budur. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile de başaracağız. Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine teşekkür ederiz. Bize her türlü desteği verdiler, veriyorlar, vereceklerine de inanıyoruz. Bizim davamız kutsal bir dava, biz öyle görüyoruz, sonunda kazanacağız Allah’ın izniyle. Suriye Türkmenlerinin haklarını yeni Suriye anayasasına tapusunu alacağız inşallah” diye konuştu

‘VATANIMIZA DÖNMEK İSTİYORUZ’
Hem Suriye Muhalifleri, hem de Suriye Türkmenleri olarak onurlarıyla geri vatanlarına dönmek istediklerinin altını çizen Meclis Başkanı Muhammed Türkhan “Tabii biz döneceğiz, Suriye’de barış ortamı sağlandığında, vatanımıza dönmek istiyoruz. Türkmenler olarak da %80’i dönmek istiyor. Suriye muhalefetin temsilcisiyim şu anda, hem de Suriye Türkmen meclisi başkanıyım. Suriye halkı da dönmek istiyor, Türkmen de dönmek istiyor yurduna. Orası bizim ana vatanımız. Hem Türkmenler olarak, hem de Suriyeliler olarak, vatanımızdan vazgeçmedik. 1000 yıl önce de oradaydık, yine orada olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
HABER MERKEZİ