SAYGI, SEVGİ VE MİNNETLE…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen programda anıldı.

İstiklal mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen programda anıldı. 09.05’te Rektörlük Binası önünde siren sesiyle başlayan Anma Programı İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tamamlandı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamlığı’nın düzenlediği programa katılırken Rektörlük Binası önündeki ilk programa İSTE akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı. Atatürk Büstüne karanfiller bırakıldı ve çelenk sunuldu.

İSTE’de her yıl gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Koşusuyla devam eden programda bu yıl Bisiklet Topluluğu öğrencileri de yarıştı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin düdüğü ile başlayan 10 Kasım Koşusunda dereceye girenlere madalyaları Rektörlük Binası önünde takdim edildi.

Programın devamı İSTE Turkuaz Salonda gerçekleştirildi. Öğretim Görevlisi Doktor Yahya Yılmaz’ın “Atatürk’ün Tük Milleti Adına Yapmak İstedikleri” başlıklı bir konferans verdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun şahsında Türk tarihi boyunca bu millete katkı sağlamış, yol göstermiş, bütün devlet büyüklerini ve Vatanımız için şehit ve gazi olan bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anarak konuşmasına başlayan Dr. Yahya Yılmaz, “Atatürk’ün, bu millet için yapmak istediklerinin neler olduğunu, onların temeline hangi değerleri koyduğunu iyi görmek ve bilmek lazımdır. Bu durum Atatürk’ü daha iyi anlamamızı ve yapmak istediklerine daha iyi anlam vermemizi sağlayacaktır” dedi. Atatürk’ün Türk Milleti için, Türk Milletiyle beraber verdiği mücadeleden anekdotlar anlatan Dr. Yılmaz Atatürk’ün yapmak istediklerinin temelinde “Türk Milletinin onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşaması” ülküsü olduğunu belirtti.

Dr. Yılmaz’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan İSTE Rektörü Depci “Öncelikle, bir cerrah gibi, annemin oyaları gibi, aşk ozanlarının melodileri gibi hisler bırakan konferansı için Yahya hocamıza teşekkür ediyorum” dedi. “Atatürk’ün yapmak istediklerini anlattı Hocamız. Atamızın ‘İstikbal göklerdedir’ diyerek işaret ettiği gökleri, ‘Denizlerine hakim olamayan cihana hakim olamaz’ diyerek işaret ettiği denizleri bugünkü kurumlarımızla başardık. ‘Münhasır medeniyetler seviyesi’ ne ulaşmak için çok çalışmamız gerekiyor. Prestijimizi yerli otomobilimizle sağladık. Ülkemizin kaderinin kimsenin elinde olmadığını herkese gösterdik” diyen Rektör Depci konuşmasını “Zirveye çıkmak zordur ama en önemli nokta zirvede kalmaktır. Bu noktada siz gençlere çok önemli bir görev düşüyor. Allah hepinizin bilgisini keskin eylesin” sözleriyle tamamladı.

Programda İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan repertuvardan oluşan müzik dinletisini icra etti. Programa katılan dinleyiciler daha sonra açılan 10 Kasım Sergisini ziyaret etti.
Aynı gün ayrıca İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı saat 14.00’de Mavi Salonda “10 Kasım Atatürk’ün Anma Etkinliği” düzenledi.