İSTANBUL HATAYLILAR DERNEĞİ AÇILDI

İstanbul Hataylılar Derneği açıldı. Tüm Hataylılar’ı bir araya getirmek ve öğrencilerle birlikte İstanbul’da bulunan Hataylılar’a destek olmak için hizmete açılan Hat-Der’in açılışı programına geniş bir katılım oldu.

İstanbul’da bulunan HAT-DER’in açılışına CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Millet Vekili BBDK Üyesi Av. Hursit Yıldırım, Yeniden Refah Partisi Hatay İl Başkanı Yusuf Metin, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, Av. Serhat Tabanca, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bölgenin tanınan iş insanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HATAY-İSTANBUL ARASI HOŞGÖRÜ KÖPRÜSÜ
Açılışta bir konuşma yapan Dernek Başkanı Av. Mehmet Denizoğlu, “Hatay’ın tarihini, kültürünü, yöresel lezzetlerini İstanbul’a tanıtacak, Hatay ile İstanbul arasında hoşgörü köprüsü kuracak olan HAT-DER, Hataylıların İstanbul’daki kapısı olacaktır. Birlik beraberliğimizi Hatay’ın, hoşgörü ve barış şehri özelliğiyle harmanlayıp örnek bir Sivil toplum kuruluşu olarak Hatay’ımıza hizmet edeceğiz. Bu vesileyle biz Hataylılar olarak şehrimizi İstanbul’da en iyi şekilde tanıtmak ve Hataylı hemşerilerimizin eli kolu olmak için yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımla bu yola çıktı. Allah utandırmasın” dedi.

Yapılan konuşma sonrasında ise katılımcılarla birlikte dernek binasının açılışı gerçekleştirildi. Son olarak ise davetlilere Hatay’ın yöresel lezzetlerini ikram edildi.
Mehmet Denizoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Mehmet Doğru, Tekin Pado, Burak Akyürek, Mustafa Uyar.