BU HİLAL HEPİMİZİN!

Türk Kızılay İskenderun Şubesi, Türk Kızılay Dörtyol Şubesi ile birlikte Osmaniye Toplum Merkezi açılışına katıldı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, çok sayıda gönüllü ve davetlinin katıldığı açılış öncesinde konuşan Genel Başkan Kınık, Kızılay’ın 154 yıldır dur durak bilmeden hizmet ettiğini belirterek, toplumu güçlendirip, korumak için gayret ettiklerini vurguladı.

Osmaniye’de 22’nci toplum merkezinin açıldığını ifade eden Kınık, “Burayı, bir önceki toplum merkezlerimizden farklı olarak açıyoruz. Çünkü burası tamamen aslında şubemizin, il merkezimizin, gönüllülerimizin alın teriyle ve emeğiyle genel merkezimizin genel müdürlüğümüzün rehberliğiyle ortaya çıktı. Bunun için çok çok kıymetli. Ve bizim aslında Kızılayımızın şu hilalimizin dalgalandığı her yeri, her bir teşkilat merkezimizi, bir toplum merkezi konseptiyle ayağa kaldırmak istiyoruz. Nedir bu toplum merkezi? Arkadaşlarımız, gönüllülerimiz, komite üyelerimiz bunları aslında çok daha detaylarıyla anlattılar ama özet olarak şunu ifade edebiliriz.

Biz herkes için esenlik ve güvenli yaşam vizyonuyla, davasıyla, hayaliyle hareket ediyoruz. Herkes için esenlik ve güvenli yaşam dediğimiz bu hayalimiz, bu vizyonumuz için çok farklı hizmetler yürütmek zorundayız. İnsanımıza farkındalık oluşturmak zorundayız. Burası sevgili arkadaşlar sizin. Bu hilal hepimizin. Dolayısıyla hepimizin sahip çıkması gerekiyor, katkı vermesi gerekiyor. Buradaki projelerin yaygınlaştırılması açısından ilimize, çevremize yaygınlaştırılması açısından, omuz gerekiyor. Toplum merkezini inşallah diğer il merkezlerimizde örnek alacak. Osmaniye her alanda vatanseverliğiyle, hayırseverliğiyle, dayanışmasıyla zaten bir numune-i imtisal. Bu yönüyle de inşallah diğer illerimize örnek olacak” dedi. HABER MERKEZİ